Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 januari 2007

PRINS VAN ORANJE OPENT AQUATERRA
Internationaal forum over de ontwikkeling van delta- en kustgebieden.


Zijne Koninklijke Hoogheid, de Prins van Oranje, opent op 7 februari a.s. Aquaterra 2007, het wereldforum over de ontwikkeling van kust- en deltagebieden. Aansluitend aan de opening zal de Prins van Oranje de aangrenzende vakbeurs bezoeken. De Prins van Oranje is recentelijk benoemd tot voorzitter van de VN-Adviseursgroep Water en Sanitatie.

Aquaterra concentreert zich op het risicobeheer en nieuwe mogelijkheden van de ontwikkeling van delta- en kustgebieden vanuit iedere invalshoek; van economische en financiële aspecten tot veiligheids- en planningszaken. Klimaatsveranderingen, bestuurlijke complexiteit en economische aspecten komen bij elk thema aan bod.

Nederland heeft veel ervaring en een goede reputatie als het gaat om de beveiliging tegen hoog water. Met de klimaatsontwikkeling in het achterhoofd heeft Amsterdam RAI, de organisator van het evenement, een programma willen maken dat een stap zet naar praktische oplossingen. “Er is internationaal een groeiende zorg om nu iets te doen omdat anders over vijftig jaar de kosten overweldigend zullen zijn", aldus Gaele Rodenhuis, voorzitter van het Advies Comité dat het congresprogramma heeft samengesteld.

De Nederlandse vertegenwoordiging vanuit de overheid bestaat naast de Prins van Oranje uit onder andere Ineke Bakker (directeur generaal Ruimte van het Ministerie van VROM) en Mark Dierikx (directeur-generaal Water van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat).

Naast een sterke Nederlandse vertegenwoordiging van zowel overheid als bedrijfsleven, is ook het buitenland sterk vertegenwoordigd. Er worden casestudies gepresenteerd over steden in kustgebieden zoals Sjanghai (China), New Orleans (USA) en de Californië delta (USA), en over projectprocessen in een complexe beleidsomgeving zoals in Hamburg (Duitsland) en Londen (Engeland).

De Prins van Oranje bezoekt zowel in Nederland als daarbuiten bedrijven en instellingen in de watersector. Daar laat hij zich voorlichten over ontwikkelingen in het vakgebied.

**********
Over Aquaterra
Aquaterra is hét internationale wereldforum over de ontwikkeling van kust- en deltagebieden. Exposanten zijn onder meer ingenieursbureaus, (bagger)bedrijven, leveranciers van apparatuur en materiaal, evenals de dienstensector met inbegrip van financiers en verzekeraars. Het driedaagse congresprogramma streeft naar het bieden van een hoog niveau van informatie die organisaties nodig hebben om te bepalen welke aanpak en technologie de beste oplossing voor het probleem kan bieden.

Aquaterra 2007 is bedoeld voor adviseurs, consultants, aannemers, projectontwikkelaars, (bouwkundig) ingenieurs, waterbedrijven, kennisinstituten, financiële instellingen & verzekeraars, overheden (internationaal; nationaal; regionaal; stedelijk), NGO’s en havenautoriteiten.

Het evenement brengt specialisten van de overheid, adviseurs, consultants, aannemers, kennisinstituten en bedrijven van over de hele wereld samen.

meer info:

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl