Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 januari 2007

Moscow-City - Een gedurfd project

Moskou zal binnenkort een stadscentrum hebben met torens die indrukwekkender zijn dan die van Chicago of Sjanghai.

« Moscow-City », het meest ambitieuze architectuurproject dat ooit in Rusland werd opgezet behoort meteen tot de grootste concentratie wolkenkrabbers ter wereld.

Het enorme architecturale complex in opbouw bestrijkt een oppervlakte van ongeveer 100 hectare, hetgeen overeenkomt met 150 voetbalvelden. Er zal nagenoeg 10 miljard euro nodig zijn om een twintigtal torens te realiseren die zowel in hoogte als in glasoppervlakte elkaar zullen overtreffen. Het project voorziet in meer dan 2,5 miljoen vierkante meter kantoren, appartementen, hotels, winkel- en recreatiecentra evenals een transportterminal.

Dit unieke complex weerspiegelt alle huidige nieuwe trends in de architectuur en tegelijk de grandeur van het oude Moskou met het indrukwekkende Kremlin. Het is de creatie van architecten uit de gehele wereld.


Glaverbel: leverancier nummer één voor het project
Voor dit complexe project viel de keuze op Glaverbel, de grootste glasfabrikant in Rusland. Enerzijds vanwege de technische deskundigheid en internationale ervaring met grootschalige bouwwerken alsmede vanzelfsprekend vanwege het zeer uitgebreide gamma kwaliteitsglas.

Momenteel is méér dan 160.000 vierkante meter glas in bestelling ten behoeve van de eerste gebouwen, namelijk de « Tower 2000 », de « North Tower» en de « Naberezhnaya Towers », een groep van drie torens van verschillende grootte.

De hoogste toren telt 58 verdiepingen en is 243 meter hoog. Deze drie torens worden volledig voorzien van een gecoate dubbele beglazing en combineren de zonwerende beglazing Sunergy Azur met een beglazing met versterkte warmte-isolatie Top N, beiden bestsellers in het gamma HoogRendementsglas van Glaverbel.

* Gecoat glas: coatings zijn onzichtbare laagjes metaaloxides die op het basisglas worden aangebracht en het specifieke esthetische, isolerende en/of zonwerende eigenschappen verlenen.

meer info: Yourglass

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl