Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 februari 2007

Opleidingsbedrijven sluiten zich aan bij Bouwend Nederland

Vierenvijftig opleidingsbedrijven voor de bouw hebben zich aangesloten bij Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven. De zogeheten samenwerkingsverbanden, voorheen verenigd in de VESAN, verwachten dat in de nieuwe situatie hun belangen op het gebied van onder meer de arbeidsvoorwaarden, de CAO en het onderwijs beter kunnen worden behartigd. Op 29 januari werd de samenwerking officieel bekrachtigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Bouwhuis te Zoetermeer.

Alle opleidingsbedrijven die in Nederland actief zijn hebben ieder jaar zo’n 10.000 leerlingen in dienst. Die vallen allemaal onder de CAO. De opleidingsbedrijven zijn in hun werkgebied , meestal in samenwerking met de betrokken VMBO-scholen, ROC’s en vaak ook de gemeente(s) actief bezig om jongeren te werven voor het leer- werk traject, dat zij aanbieden.

Geïnteresseerde jongeren worden getest of zij geschikt zijn en vervolgens worden zij, indien die geschiktheid blijkt, door het opleidingsbedrijf in dienst genomen. De jongeren werken vier dagen in de week of in het opleidingsbedrijf of op een bouwproject.

De aannemingsbedrijven die aan het opleidingsbedrijf verbonden zijn zorgen voor werkplekken op hun bouwprojecten. De vijfde dag krijgen de jongeren theorielessen. De jongeren worden opgeleid tot timmerman, restauratietimmerkracht, bouwplaatsassistent, metselaar of voeger.

De bouwsector heeft dringend behoefte aan personeel. Naar verwachting zijn de komende jaren ongeveer 20.000 nieuwe instromers per jaar nodig.

Voor meer informatie:

Bouwend Nederland
Zilverstraat 69
Postbus 340, 2700 AH Zoetermeer
Telefoon +31 (0) 79 325 22 03
fax +31 (0) 79 325 22 90

e-mail h.heutink@bouwendnederland.nl
website www.bouwendnederland.nl
Kijk ook op www.debouwmaakthet.nl

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl