Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 februari 2007

Reegeeraccoord

Meer aandacht voor ICT in regeerakkoord

Branchevereniging ICT-Office heeft informateur Wijffels in een brief gevraagd om in het nieuwe regeerakkoord extra aandacht te geven aan ICT als 'innovatieas'. ICT speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van een excellente kenniseconomie, zo stelt ICT-Office. Deze branche levert een belangrijke bijdrage aan de economische groei in Nederland en helpt maatschappelijke problemen in zorg, onderwijs, mobiliteit en veiligheid beheersen.

ICT moet als zodanig expliciet duidelijk herkenbaar zijn in het regeerakkoord en het innovatiebeleid van het nieuwe kabinet, vindt ICT-Office. Deze vereniging behartigt de belangen van de IT-, telecom-, office- en internetbedrijven in Nederland.

ICT-Office woordvoerder Ted van Hintum schetst het zo: "ICT heeft door alle sectoren van de economie heen invloed als innoverende motor. In ongeveer 70 procent van alle innovaties speelt ICT een belangrijke rol. Vandaar dat we de term innovatieas gebruiken."
Concurrentiekracht

Volgens de branchevereniging "is het belangrijk dat de versterking van de innovatieas aandacht blijft houden om de concurrentiekracht van Nederland hoog te houden". ICT-Office heeft de taken maar vast verdeeld, want "de nieuwe premier is de aangewezen persoon om op nationaal niveau de regie te nemen op het gebied van innovatie".

De vereniging hamert op de noodzaak van een goede samenwerking tussen overheid, wetenschap en industrie. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen publiceerde de vereniging hierover het ICT-Manifest.

Dat document roept op om gezamenlijk te werken aan een aantal doelen, zoals een efficiëntere zorg, onderwijs op maat en veiligheid.

Bron: ZDNet

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl