Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 maart 2007

 

Kom gratis kennis halen bij BouwLokalen!

Bouwen en wonen zonder wateroverlast

Het regent vaker en harder, bouwlocaties met een goede grondslag en een goede waterhuishouding zijn schaars. Bouwplaatsen hebben steeds vaker te kampen met wateroverlast. Werknemers lopen extra risico. Er ontstaat schade door vertraging, verzuim en aan materieel: wateroverlast en onbegaanbaarheid kost vele miljoenen euro’s per jaar. Vaak is het waterprobleem structureel en krijgen bewoners te maken met water in kruipruimtes en zompige grasvelden. Wat kunt u doen om wateroverlast tijdens en na de bouw te voorkomen en wat kunt u nog doen als het u overkomt?

Hoe beoordeelt u bijvoorbeeld de begaanbaarheid. In twee uur worden mogelijke oplossingen geschetst. Alle reden voor BouwLokalen om innovatieve oplossingen voor de waterproblemen voor, tijdens en na het bouwen te presenteren.

De kosten van wateroverlast kunnen beperkt blijven door vooraf de risico’s in kaart te brengen, te kiezen voor de juiste bouwtechniek en door op tijd maatregelen te nemen. Aan de orde komen ontwerpcriteria en maatregelen om de ontwateringsdiepte tijdens en na de bouw te garanderen. U ontdekt wat u kunt doen om de terreinomstandigheden te verbeteren. Verder worden er mogelijkheden geschetst om het ontwerp van het gebouw aan te passen, bijvoorbeeld een verhoogde begane grondvloer en kruipruimteloos bouwen.

dinsdag 6 maart 2007 - Veldhoven
donderdag 8 maart 2007 - Heerhugowaard
dinsdag 13 maart 2007 - Almelo
donderdag 15 maart 2007 - Heerenveen
donderdag 22 maart 2007 - Nieuwegein

De BouwLokalen-serie is interessant voor zowel B&U- als GWW-bedrijven en voor alle ontwerpers, bouwers en adviseurs die regelmatig betrokken zijn bij nieuwbouwprojecten. Maar ook projectontwikkelaars en gemeenten kunnen profiteren van de informatie.

Na afloop van de bijeenkomst ontvangt u een goed gevuld infopakket met informatie over dit thema en kunt u napraten met collega’s uit de regio onder het genot van een hapje en een drankje.

Kom gratis kennishalen bij BouwLokalen!

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl