Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

18 maart 2007


Abdijtoren Sint Truiden

Triconsult verhuist en breidt uit

Triconsult N.V., opgericht in 1993 als spin-off van de K.U. Leuven, departement Burgerlijke Bouwkunde, heeft als belangrijkste activiteit de studie, het onderzoek en de ontwikkeling van materialen voor de renovatie of versterking van structuren. Elk aspect van een specifiek probleem vormt het onderwerp van studie en advies, gaande van ontwerp en stabiliteitsberekeningen tot supervisie en coördinatie van versterkings- en consolidatieingrepen op nieuwe of historische structuren.

Triconsult is voor vele architecten, overheidsinstellingen en studiebureau’s een gedegen en meedenkende raadgever. De activiteiten zijn vooral gericht op de Benelux, Duitsland en Frankrijk en omvatten: structurele restauraties en statische analyses van allerhande structuren in beton, metselwerk, hout of staal, riool- en tunnel renovaties en gelijmde wapeningen.

Enige referenties zijn: studie en advies bij de restauratie van de abdijhoeve van Herkenrode, de abdij van Tongerlo, de abdij van Averbode, abdij van Park te Heverlee, de Sint Jacobskerk te Leuven, het kasteel van Horst, ‘s Hertogenmolens te Aarschot, de ontsluiting van de abdijtoren te Sint Truiden, gelijmde wapeningen in de Vuurmolen te Overijse en de bibliotheek Rechten van de Universiteit te Antwerpen, rioolrenovaties voor de Saarbahn te Saarbrücken.

Het creatief en inventief toepassen van technologische kennis in de meest uiteenlopende domeinen van de bouw leidde tot de behoefte van een personeelsuitbreiding en de verhuis naar een groter bureel in Lummen.

Wij kunnen dan ook melden dat Triconsult vandaag meer dan ooit de geschikte partner is bij diverse stabiliteitsproblemen en dit zowel voor bestaande, als voor nieuwe constructies.

Verdere informatie kan u bekomen bij Triconsult N.V tel: 013/52 36 61 of vindt U op de website www.triconsult.be

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl