Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

19 maart 2007

vVM Cad Advieseurs

Software Art Impressions: Piranesi Versie 5 aangekondigd

De Nederlandse distributeur van het bijzondere “3D paint-programma” vMV CAD-Adviseurs bv kondigt aan dat binnenkort Versie 5 van Piranesi® zal verschijnen voor het Windows® platform. De lang verwachte versie 5 wordt voornamelijk een heel stuk gebruiksvriendelijker.
Piranesi is een speciaal programma waarmee gebruikers van diverse CAD-programma’s op een zeer snelle, interactieve wijze zowel fotorealistische afbeeldingen als “artist impressions” kunnen worden gemaakt.

De kracht van Piranesi zit ‘m in het feit dat er enorm veel mogelijkheden zijn binnen de menu’s om het eindresultaat te realiseren. Soms worden het aantal opties echter te veel en duizelt het voor de ogen van de gebruiker.....

Vandaar dat Piranesi Versie 5 een aantal commando’s – zoals het vinden van snijlijnen (Edge detection), Restore en het plaatsen van afbeeldingen (Cutout placement) – op een veel eenvoudiger wijze toegankelijker maakt. Bovendien is er een nieuwe “Help Assistent” geïntroduceerd die het de gebruiker duidelijk maakt hoe het gekozen commando gebruikt kan worden om verschillende resultaten te realiseren.

Om meer ruimte op het werkblad te realiseren zijn de meest gebruikte instellingen zijn in één oogopslag te overzien in een menubalk “Tool Options” genaamd terwijl de geavanceerdere instellingen gegroepeerd in één pallet worden weergegeven. De nieuwe “Style Selector” past in dezelfde “Tool Options” menubalk, waardoor het selecteren van verschillende huisstijlen vlot verloopt.

Hoewel het er op lijkt dat er voornamelijk uiterlijk een hoop is gedaan voor de nieuwe versie zijn er legio nieuwe verbeteringen geïmplementeerd. Zo kunnen afbeeldingen (Cut-outs) voortaan gezamenlijk worden geplaatst, verplaatst of een ‘beweging’ meekrijgen. Nieuw commando’s zorgen verder voor 4 verschillende manieren om een afbeelding te belichten of op een andere wijze lijnen en vlakken te tekenen

Als exportmogelijkheid is Photoshop PSD toegevoegd en in Versie 5 kunnen SketchUp of 3DS “Cutouts” compleet met texturen e.d. worden geïmporteerd.

En – wellicht wel lest best – zijn er 200 nieuwe royalty-free afbeeldingen (cutouts) van mensen, planten en straatmeubilair toegevoegd!

vMV CAD-Adviseurs bv
(1987 -2007) 20 jaar Software voor de Bouw

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl