Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 april 2007

Hansa Kranen

Design en techniek in grootse vorm in kranen

Hansastela is de nieuwe designkranenserie van HANSA; het resultaat van de beproefde samenwerking met vormgevers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche (Octopus Design).

Het design van Hansastela is groots, de prijsstelling is bescheiden. Met deze nieuwe serie spreekt de kranenfabrikant een brede doelgroep aan, met kranen die niet zozeer het product maar het water zelf centraal zetten.

Met Hansastela hebben de vormgevers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche (Octopus Design) een compleet assortiment badkamerkranen ontworpen, waarin het concept 'de beleving van water' doorklinkt. Het strakke, architectonische maar toch harmonische design zet water centraal. De speciaal ontwikkelde straalvormer in de Hansaflow-uitloop vormt van het uitstromende water een brede, zachte golf die natuurlijk overkomt.

Vorm en functie
Hansastela is een geslaagde combinatie van functionaliteit en vorm. Bedieningsgemak, geavanceerde techniek en een consequente vormgeving zijn de kenmerken. De onorthodoxe bedieningshendel trekt de aandacht, zowel qua design als qua technische uitvoering. Deze regelt de watertoevoer en -temperatuur. Het stuurpatroon is voorzien van keramische schijven en geconstrueerd volgens het principe van de joystick voor een eenvoudige en nauwkeurige bediening. Het cilindervormige kraanhuis zorgt voor een span-nend contrast met de hoekige wateruitloop.

Praktische details
Het enigszins naar voren hellende kraanhuis verleent Hansastela niet alleen een dynamische uitstraling. Het zorgt ook voor een grotere afstand tussen kraan en wand, waardoor ook in kleinere ruimtes een comfortabele bediening van het afvoergarnituur mogelijk is. De trekstang voor bediening is ergonomisch gevormd, zodat deze ondanks de geringe diepte goed hanteerbaar is. Een ander praktisch en nieuw aspect bij de badmengkranen is de in de doucheslang geïntegreerde omstelling. Door eenvoudig aan de slang te trekken wordt omgeschakeld van bad- naar douchefunctie.

Met de sobere en slanke vormgeving met een combinatie van rond en hoekig en door de joystick bedieningshendel met de hightech-uitstraling, past Hansa-stela bij uitstek in de moderne designbadkamer. De kraan geeft de badkamer een
individuele flair.

Assortiment
Het Hansastela-assortiment omvat wastafel- en wandmengkranen, opbouwmengkranen voor douche en bad, een baduitloop en een hoofddouche, evenals een
eengreepsinbouwmengkraan die is gebaseerd op de multifunctionele en modulaire inbouwstandaard Hansavarox.

 

Hansastela is vanaf april leverbaar, vanaf 192,85
euro.

meer info: www.hansa.com

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl