Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 april 2007

ARCHITECTUURPRIJS 2007 VAN START
Zo mooi kan kunststof zijn


Op 5 april start de inschrijving voor de VKG Architectuurprijs. Het thema van de prijs is 'de esthetiek van het kunststof gevelelement'. De prijs, die wordt georganiseerd door de Vereniging Gevelelementenindustrie (VKG), is bedoeld voor projecten waar kunststofelementen, zoals kozijnen, ramen en deuren, een esthetisch onderdeel uitmaken van het ontwerp. Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, die in 2005, 2006 of 2007 zijn opgeleverd, kunnen meedingen naar de prijs. Naast het prijzengeld van 10.000 euro kan het winnende project ook op veel publiciteit rekenen.

De VKG organiseert de VKG Architectuurprijs dit jaar voor de derde keer. Met de prijs wil de VKG laten zien hoe esthetisch en creatief kunststof gebruikt kan worden bij het ontwerp van bouw- en renovatieprojecten. A.J. Zegelaar, directeur VKG: "Kunststof is er in allerlei soorten en kleuren en biedt steeds meer een serieus alternatief voor andere kozijnmaterialen. De inzendingen voor de prijs van de afgelopen jaren geven een goed beeld van de vele mogelijkheden met kunststof.' De VKG start deze maand ook met de zakelijke campagne ‘Zo mooi kan kunststof zijn’. Met direct mail en advertenties in vakbladen en internet wordt de esthetische kant van kunststof belicht. Meer informatie over de campagne en voorbeelden van bijzondere projecten met kunststofgevelelementen zijn te vinden op www.vkgkozijn.nl.

Prijzengeld
Het totale prijzengeld bedraagt 10.000 euro. De winnaar van het meest bijzondere project wordt beloond met 5.000 euro. Een onafhankelijke jury zal de inzendingen bekijken en beoordelen. Naast het prijzengeld wordt het winnende project flink onder de aandacht gebracht in vakbladen en in een campagne gericht op de 12.000 besluitvormers in de bouw.

Inschrijven
De inschrijving start op 5 april en sluit op 1 oktober 2007. Inschrijven kan via de website www.vkgkozijn.nl. Hier is tevens het wedstrijdreglement te vinden. Voor vragen kan contact opgenomen worden met de VKG, (023) 551 84 44. Het winnende project wordt eind november bekend gemaakt.

Over VKG
De VKG is een platform voor de toonaangevende profielleveranciers, fabrikanten en wederverkopers uit de kunststof kozijnenindustrie. Samen met circa 130 leden vertegenwoordigt de VKG een marktaandeel van meer dan 75%. De VKG focust op het uitwerken en bekendmaken van de unieke eigenschappen en kwaliteiten van kunststof kozijnen op technisch, functioneel, milieu en esthetisch gebied.

meer info: www.vkgkozijn.nl

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl