Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 april 2007

Bruggen door Royal Haskoning

Royal Haskoning ontwerpt bruggen Heerhugowaard

Royal Haskoning Architecten heeft een prijsvraag voor drie bruggen in Heerhugowaard gewonnen. De bruggen komen te liggen in "De Stad van de Zon" een ambitieus plan waarin stedenbouwkundige, architectonische en milieuaspecten in onderlinge samenhang ontwikkeld zijn.

Het plangebied beslaat drie deelgebieden die een sterke onderlinge samenhang vertonen en tegelijkertijd elk een eigen architectonische identiteit hebben. De verschillende identiteiten van de deelgebieden zijn terug te vinden in de ontwerpuitgangspunten voor de drie bruggen. Diversiteit in vorm en materiaalgebruik is een belangrijk gegeven dat ieder van deze bruggen op een natuurlijke manier met zijn locatie doet versmelten.

Om een sterke plaatsgebondenheid van de ontwerpen te bewerkstelligen wordt de verbindende functie van de drie bruggen op een natuurlijke en vloeiende wijze in het landschap geïntegreerd. Op deze wijze blijft het gebied, na de plaatsing van de bruggen, een organisch geheel. Met deze ontwerpen verbeelden architecten Joris Smits en Alessandro De Santis de energie van een groeiend organisme. De ontwerpen zijn momentopnames van de verbindende beweging tussen samenstellende delen. Ze zijn een momentopname van het wordingsproces.

De Stad van de Zon is een VINEX-uitbreiding aan de zuidkant van Heerhugowaard, grenzend aan Alkmaar en Langedijk. Op circa 120 hectare grond worden ruim 2.900 woningen en tal van voorzieningen gerealiseerd. De Stad van de Zon wordt vervlochten in een recreatiegebied dat ruim 177 hectare groot is. Het recreatiegebied heet Park van Luna. Geestelijk vander van de Stad van de Zon is Ashok Bhalotra van het stedenbouwkundig bureau KuiperCompagnons uit Rotterdam.

meer info: Royal Haskoning

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl