Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

30 april 2007

Werken met beton

Betonbranche wil behoud van vakmanschap zeker stellen

De Stichting Landelijk Samenwerkingsverband Betonreparatiebedrijven (LSVB) en Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Betonbouw Nederland (SPBN) hebben de handen inéén geslagen en samen de campagne `Werken met beton' ontwikkeld. Potentiële leerlingen in deze sector worden uitgenodigd om deel te nemen aan een 'betontest'.

Met de lancering van de "Doe de Betontest" op de website www.werkenmetbeton.nl worden potentiële leerlingen uitgenodigd om deel te nemen aan een test, om zo te ontdekken of het werken met beton ze aanspreekt. Onderdeel van een uitgebreid plan om de toekomstige leerlingen te bereiken.

De campagne `Werken met beton' is er met name op gericht om leerlingen te werven voor de opleidingen betonreparateur en betontimmerman. Met deze actie hoopt de betonbranche tevens de toekomst zeker te stellen ten aanzien van behoud van het vakmanschap, het werk en dus uiteindelijk ons bedrijfsleven. Daarnaast draagt de campagne ook haar steentje bij aan het terugdringen van de werkloosheid onder jongeren.

De opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. De leerling is in dienst van een samenwerkingsverband: een groep bedrijven die samen jongeren opleiden. Men werkt in de praktijk bij een erkend opleidingsbedrijf. Voor de theorie gaat men naar één van de opleidingscentra van het samenwerkingsverband. Deze opzet biedt de leerlingen een stevige basis voor een scherpe carrière, maar ook direct de voordelen van een goed salaris.

 

meer info: Werken met beton

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl