Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

15 mei 2007

Fagro BV Lemmer lift verzakte vloeren
van 41 bergingen in Almere - Buiten

Verzakte Bergingen weer waterpas met celbeton

 

Op de Zuiderzeebodem in de Bloemenbuurt in Almere-Buiten heeft Fagro BV uit Lemmer de vloeren van 39 dubbele en 2 enkele bergingen gelift. De vloeren waren 12 cm en enkele zelfs meer dan 20 cm verzakt en werden gelift met Celbeton. Een voor Nederland bijzonder procédé. Fagro BV is het enige bedrijf in Nederland, dat gebruik maakt van dit door Faber ontwikkelde, gepatenteerde vloerliftsysteem.

Almere is gebouwd op een drassige Zuiderzeebodem. Door de jaren heen klinkt de ondergrond in, met als gevolg verzakkingen. Echter met het unieke vloerlift systeem van Fagro BV wordt er steeds vaker gekozen niet te onderheien, maar de vloer in een later stadium weer naar het oude peil te liften. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bergingen in de Bloemenbuurt, de betonvloeren met hierop de houten bergingen waren ca. 20 cm verzakt, waardoor de bergingen volledig scheef hingen.

Gerben Lemstra, commercieel directeur Fagro BV:
"De woningcorporatie kon dit niet langer laten gebeuren, mede om het risico voor grotere schades te voorkomen. De houten gevels hadden zich op een aantal plaatsen al in de grond geboord, waardoor de onderkant werd aangetast door vocht."

Celbeton

In opdracht van hoofdaannemer Bouwbedrijf Jorritsma, verzorgde Fagro BV het liften van de vloeren met Celbeton. Een voor Nederland uniek procedé, in combinatie met een cementproduct, welk milieuvriendelijk en volledig recyclebaar is.

Met een diamantboor worden gaten in de vloer geboord, waarin gepatenteerde afsluiters worden aangebracht.

De specie wordt aangeleverd door een betoncentrale, door Fagro BV opgeschuimd naar het juiste gewicht, en via een injecteersysteem welke aangesloten is op een Celbeton -unit, wordt de vloer middels lasercontrole op het juiste peil gelift. Deze toepassing is ook voor verzakte z.g.n. supervlakke vloeren uitermate geschikt i.v.m. de uiterst nauwkeurige werking van het vloerlift proces.

Distributiecentra

Fagro BV maakte de laatste jaren veel opgang met dit voor Nederland unieke procedé. Mede omdat zowel kleine- als grote vloeroppervlakten kunnen worden gelift. Als voorbeeld noemt Lemstra een distributiecentrum in Moerdijk, waar Fagro BV vorig jaar een vloer liftte met een oppervlakte van ca. 26.000m2. De uitvoering werd gefaseerd uitgevoerd. De zwaar beladen stellingen werden, uit veiligheidsoverwegingen, leeggemaakt. Iedere dag werd er ca. 500 m2 vloer met daarop lege stellingen van 12 mtr hoog, naar het juiste peil gelift. De dag hierna werden de stellingen opnieuw gesteld en konden de vloeren weer volledig worden belast.

"Waar het vervangen van een betonnenvloer een zeer tijdrovende klus is en hoge kosten met zich mee brengt, kunnen wij in korte tijd elke vloer weer in zijn oorspronkelijke staat terug liften. De voordelen zijn verder dat er geen onnodige ontruiming hoeft plaats te vinden, stellingen kunnen blijven staan. Er is een minimale bedrijfsstilstand en een snel belastbare vloer"

Het vloerlift systeem met Celbeton word steeds vaker toegepast bij o.a.; distributiecentra, winkelconcerns, landbouwbedrijven, woningbouwverenigingen, Vastgoedbedrijven,aannemers, adviesbureau 's, gemeenten en provincies. Maar ook veel particulieren huren ons steeds vaker in.

Wat betreft de bergingen in de Bloemenbuurt, hier is door Fagro in combinatie met Jorritsma Bouw Almere in een vrij kort tijdsbestek weer een keurig stuk werk afgeleverd.

De bewoners van de woningen in Almere kwamen vol bewondering kijken, hoe hun bergingen weer netjes waterpas werden gezet.

Fagro BV

Renovatie verzakte vloeren

Lemsterpad 54
8531 AA Lemmer
Tel: 0514-53.31.74
Fax: 0514.53.40.31

E-mail: lemstra@vloerlift.nl

Internet: www.vloerliften.nl

 

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl