Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 mei 2007

Draadloos internetten kan de gezondheid schaden

De Independent on Sunday ontdekte echter de keerzijde van de medaille: draadloos internetten zou bij jongeren gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Alarmbel

Het 'Health Protection Agency', dat in Groot-Brittannië optreedt als 'gezondheidswaakhond' heeft de alarmbel geluid en vraagt een officieel onderzoek naar de gevaren van het wijdverspreide gebruik van draadloze communicatienetwerken op schole

Mogelijk schadelijke effecten

Sir William Stewart, hoofd van dat Health Protection Agency, wil dat leerlingen worden onderzocht op de mogelijke schadelijke effecten van de netwerken, omdat die straling verspreiden. Ook de Brtse leerkrachtenvakbond, die zo'n 35.000 leden telt, richt deze week een oproep tot staatssecretaris Alan Johnson om een officieel onderzoek in te stellen.

Gevaarlijk

Want hoewel het Britse ministerie van Onderwijs Wifi nog prijst als een 'magisch systeem' omdat het de mogelijkheid schept computers te gebruiken zonder dat die op het telefoonnet zijn aangesloten, laten wetenschappers in verschillende landen steeds luidere waarschuwingen horen. Her en der zijn draadloze internetverbindingen op lagere scholen al verboden, zoals al in de Oostenrijkse provincie Salzburg, waar dokter Gerd Oberfeld, het hoofd van de provinciale milieu- en gezondheidsdienst, de Wifi-verbindingen onverbloemd 'gevaarlijk' noemt.

Onvoldoende feitenmateriaal

Professor Olle Johansson, van het prestigieuze Zweedse Karolinska Institut, houdt nog een slag om de arm en zegt dat 'we nog niet voldoende feitenmateriaal hebben om onvoorwaardelijk "stop" te zeggen'. Maar hij wijst er wel op dat "duizenden artikelen in vakbladen sinds enkele jaren wijzen op de risico's de verbonden zijn aan het gebruik van draadloze verbindingen".

Razendsnelle ontwikkeling

De waarschuwingen komen terwijl de groei van het aantal Wifi hotspots razendsnel stijgt en zowel hotelgasten als koffiedrinkers in een wegrestaurant langs die weg op het inernet kunnen surfen. In veel Europese landen gaat het hier om een technologische ontwikkeling die nog sneller verloopt dan de opkomst van de GSM. Er is trouwens nog een raakvlak tussen die twee voorbeelden van de rol die communicatietechnologie speelt in de hedendaagse samenleving.

Mobieltjes

Want over het gebruik van 'mobieltjes', vooral door jongeren, doen ook al gezondheidswaarschuwingen de ronde, zeker nu de meest recente onderzoeken de bezorgdheid over het gebruik van GSM's lijken te bevestigen. En net als bij het nieuwe 'Wifi-alarm' is het Sir William Stewart die de noodklok luidt omdat de straling die beide systemen veroorzaken kanker en voortijdige seniliteit zou kunnen veroorzaken.

Bron: www.artsenapotheker.nl

 

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl