Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

20 juni 2007

Baanbrekend onderwater verlichtingsproject van Philips in Den Haagse Hofvijver

Sinds half mei kan men in Den Haag getuige zijn van een bijzonder verlichtingsproject, dat elke dag na zonsondergang voor feeërieke taferelen zorgt. Voortaan is de Hofvijver verlicht met Underwater LED’s die van kleur kunnen wisselen.

Philips account manager Jeannette Veen levert hiermee pionierwerk. Vier LED-spotjes van samen 16 Watt komen in de plaats van één spot van 150 Watt. "De energiebesparing die dit oplevert, is gigantisch," verzekert Veen, "want we gaan voor de hele installatie van 870 naar amper 88 Watt." Ook qua levensduur en onderhoud blinkt dit project uit, want de LED’s gaan 50.000 branduren mee.

Frank Hamelink, programmamanager bij de stad Den Haag, is opgetogen over het innovatieve aspect van het project: "De Hofvijver, met op de achtergrond de gebouwen van het parlement, is een van de mooiste plekken van Den Haag. In het kader van city marketing hebben we hier veel congressen en festivals. We kunnen dus nu aan de organisaties aanbieden om de fontein in een passende kleur te laten spuiten."

Voor Bert de Mos, project manager bij installateur Citytec, was er een hemelsbreed verschil tussen het gebruikelijke, zwaardere werk van driefasen aansluitingen in het openbare verlichtingsnet en de vele dunne draadjes en fijne elektronica in dit project. Hij moest vooral de juiste man op de juiste plaats zien te krijgen. En daar is hij volgens Frank Hamelink uitstekend in geslaagd.

Hamelink: "Wat ik zelf erg waardeerde was het enthousiasme waarmee het team aan de slag bleef, ook ’s avonds en tijdens de weekends. Dankzij hen was alles binnen de afgesproken tijd klaar."

 

meer info: Philips News
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl