Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

25 juni 2007

Trenchcoat buis verlengt levensduur

Verdubbeling levensduur door toepassing Trenchcoat spirosol buizen

Bergschenhoek Civiele Techniek introduceert een nieuwe toepassing van haar bestaande spiraal gegolfde stalen duiker buizen, de zogeheten spirosol buizen. Een beschermlaag, genaamd Trenchcoat ®, maakt de buis bestand tegen agressieve vloeistoffen. Dit kan tot een verdubbeling van de levensduur leiden.

De Trenchcoat is een zwarte zwaar belastbare film, die onder hoge temperaturen wordt aangebracht op een verzinkte staalplaat. De film vormt één geheel met het zink, waardoor een zogenaamd duplex systeem ontstaat. Door de beschermlaag kunnen de spirosol buizen nog breder worden toegepast. Deze buis combineert de voordelen van de duurzaamheid van kunststof en de sterkte van staal. De Trenchcoat is bestand tegen alle agressieve vloeistoffen, zoals zuren, zouten, en logen zoals deze tegenwoordig voorkomen in het oppervlaktewater en bufferbassins. Trenchcoat voldoet aan de eisen zoals gesteld in de RAW-systematiek en wordt geleverd met een KOMO-certificaat.

Verschil met Duflex 240 coating
De bestaande Duflex 240 coating wordt gebruikt, wanneer lassen aan de buizen noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij knikken, putten, flensen. Deze wordt aangebracht, nadat alle bewerkingen zoals snijden en lassen zijn uitgevoerd. Bij Trenchcoat wordt de coating op de staalplaat aangebracht, vóórdat er een buis van wordt gemaakt. Met Trenchcoat is knikken, putten en flensen daarom niet mogelijk. Een combinatie van deze twee soorten echter wel. Trenchcoat is goedkoper dan Duflex 240. In situaties waarbij een buis voldoende bestand moet zijn tegen agressieve vloeistoffen, zoals: zuren, zouten, en logen is Trenchcoat een goede toepassing.

Over Bergschenhoek Civiele Techniek
Bergschenhoek Civiele Techniek richt zich op de weg- en waterbouw. Met haar waterbeheersingsproducten neemt Bergschenhoek Civiele Techniek een sterke positie in, zowel in Nederland als daarbuiten. In het zogeheten ROwat programma, dat geheel seriematig en kosteneffectief wordt geproduceerd, worden hoogwaardige materialen als RVS en HDPE gebruikt. Bergschenhoek Civiele Techniek produceert gegolfd stalen spirosol duikerbuizen voor velerlei toepassingen. Bergschenhoek Civiele Techniek kenmerkt zich door voortdurende productinnovatie en beschikt over een eigen afdeling Engineering en R&D, waardoor snel en flexibel kan worden ingespeeld op wensen uit de markt.

meer info: Bergschenhoek Civiele Techniek

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl