Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 juni 2007

5 jaar techniek in het basisonderwijs

VTB Haaglanden viert feest!

Sinds de oprichting van het project VTB (Verbreding Techniek in het Basisonderwijs) is er veel bereikt. Techniek is niet meer weg te denken in het basisonderwijs. Meer dan 130 basisscholen in de regio Haaglanden hebben techniek in hun schoolprogramma opgenomen. Zowel de leerkrachten als de kinderen zijn enthousiast. Donderdag 5 juli is er een feestelijke bijeenkomst in de Haagse Hogeschool. Tijdens deze bijeenkomst staan de succesverhalen maar ook de leermomenten van de afgelopen vijf jaar op het programma.

Tijd voor een feestje maar ook een moment van bezinning

Vijf jaar techniek in het basisonderwijs; een reden voor een feestje maar ook een moment van bezinning.

Er is een nijpend tekort aan technische mensen op de arbeidsmarkt. In tegenstelling met onze buurlanden zien jongeren geen uitdaging in de technische sector, terwijl hier de banen voor het oprapen liggen. De beroepsmogelijkheden zijn enorm, ongeacht het opleidingsniveau. VTB is een project dat kinderen in het basisonderwijs enthousiast maakt voor techniek. Deze middag willen de initiatiefnemers het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid uitdagen, om mee te denken hoe dit enthousiasme ook in het vervolgonderwijs is vast te houden.

VTB Haaglanden als technieksteunpunt

Verbreding Techniek Basisonderwijs is een landelijk initiatief van het ministerie van OC&W, het bedrijfsleven en het Deltaplan Bèta Techniek (landelijke programmabureau). De landelijke doelstelling is om in 2010 op 2500 basisscholen techniek verankerd te hebben in de onderwijsprogramma's. Om dit te realiseren zijn en worden er steunpunten opgericht en kunnen basisscholen in aanmerking komen voor een subsidie van € 12.000,00.

TechnoCentrum Haaglanden, TechnoTalent Groep en Pabo Haagse Hogeschool hebben als een van de eerste in Nederland het steunpunt VTB Haaglanden opgezet. Het steunpunt helpt de scholen bij het verankeren van techniek en technologie binnen het schoolprogramma. Op dit moment nemen landelijk 24 regionale steunpunten en 1930 basisscholen deel aan het programma. Van deze basisscholen zijn 130 basisscholen afkomstig uit de regio Haaglanden. 

Meer informatie www.vtbhaaglanden.nl

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl