Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

30 juni 2007

Holonite raamdorpel

Hybride Raamonderdorpel verbetert kwaliteit raamkozijn

Holonite, leverancier van afbouwelementen in het bouwproces, introduceert de Hybride® raamonderdorpel van gegoten composietsteen. Deze nieuwe producttoepassing is technisch beter dan de conventionele methodes en oplossingen en kent vele bouwkundige voordelen.

In de eerste plaats is het kozijn inclusief raamonderdorpel in één keer te plaatsen. Dit komt door de industriële montage van de onderdorpel tijdens de fabricage van het totale kozijn. Vervolgens is voegwerk niet meer nodig, waardoor een naadloze aansluiting op alle onderdelen ontstaat. En tot slot behoort kozijnrot tot het verleden door de duurzaamheid van gegoten composietsteen.
De Hybride® raamonderdorpel is complementair met de gevelproducten lateien, lateibanden, spekbanden en dagstukken. Voor de bouw- en timmerindustrie betekent dit een grote vooruitgang. Het integrale concept past optimaal binnen Concept II en III van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT).

Kozijnrot verleden tijd
Door de Hybride® raamonderdorpel wordt het liggende en meest kwetsbare deel van het raamkozijn definitief verduurzaamd en krijgt kozijnrot geen kans meer. Mede door de geïntegreerde neutopstanden ter hoogte van de kozijnstijlen verbetert de Hybride® raamonderdorpel hiermee de kwaliteit van het totale raamkozijn aanzienlijk. De uitstraling van dit product is kwalitatief, robuust en natuurlijk.

5D Inside concept
De Hybride® raamonderdorpel maakt onderdeel uit van het 5D Inside® concept. Het 5D Inside® concept staat voor Deur/raam, Dorpel, Driepuntssluiting, Dichting en Deurnaald en garandeert een hoge kwaliteit op deze vijf essentiële onderdelen voor raam en deur. 5D Inside® is een laagdrempelig en multifunctioneel systeem voor de timmer- en deurenindustrie. Met dit concept kan de industrie de onafhankelijke producttoepassingen van vier individuele aanbieders gebruiken die naadloos op elkaar aansluiten, waaronder de Hybride raamonderdorpel. Door één keten aansprakelijkheidsverklaring biedt 5D Inside® de oplossing voor met name de concepten II en III van de NBvT. Het 5D Inside® concept is een initiatief van de vier marktleiders Alprokon Aluminium, Deventer Dichtingprofielen, Holonite en NEMEF. Zij bundelen de krachten om gezamenlijk nieuwe producten en innovatieve toepassingen in het raam- en deurkozijn aan klanten te kunnen aanbieden.

bron: Holonite

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl