Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 juli 2007

Zuidplaspolder

Werken aan kwaliteit in de Zuidplaspolder
Zonder bluf is het leven suf

Wel of niet bouwen op het laagste punt van Nederland? Die kwestie is voor de betrokkenen bij de gebiedsontwikkeling Zuidplaspolder niet meer aan de orde. Er komt iets moois in de driehoek tussen Rotterdam, Zoetermeer en Gouda; een aansprekend woongebied, schone glastuinbouw, mogelijk zelfs als energieleverancier, nieuwe infrastructuur, en een natuur- en recreatiegebied van bovenregionaal belang. Ruimtelijke kwaliteit staat voorop en de waterhuishouding vormt de leidraad voor de toekomstige inrichting.

De gebiedsontwikkeling Zuidplaspolder geldt inmiddels als een schoolvoorbeeld van intensieve samenwerking tussen de stakeholders. Sinds het voorjaar van 2006 ligt er een streekplan en een intergemeentelijk structuurplan. De gemeenten zijn druk bezig met de bestemmingsplannen en tegelijkertijd werkt de provincie op basis van het streekplan aan de infrastructuur en de natuurontwikkeling, samen met partners als het hoogheemraadschap, de milieufederatie, Staatsbosbeheer en de tuinders. In nog geen vijf jaar tijd hebben de betrokken partijen een complex dilemma gekanteld naar een kansrijke onderneming.

Het geheim: strakke regie door de provincie, gelijktijdige focus op de drie ontwikkelingssporen, gebruikmaken van de kennis en kunde bij de betrokken partijen.

meer info: Nederland boven water

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl