Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

28 juli 2007

Sfeer en Stijl, de cultuur van het wonen

Projectontwikkelaars maken niet alleen generieke 'jaren dertig' woningen, maar realiseren ook zeer geprofileerde projecten. De sfeer en stijl van deze projecten worden gebaseerd op een specifieke subcultuur of leefstijl en een uitgesproken concept. Daardoor voelen sommige bewoners en bezoekers zich er direct thuis, terwijl anderen er het liefst met een grote boog omheen rijden.

In het rapport Sfeer en stijl, de cultuur van het wonen worden voorbeeldprojecten besproken waarin op een bijzondere wijze invulling is gegeven aan de ontwikkeling van het 'thuisgevoel', de sfeer die bewoners bindt aan hun buurt. Hierdoor worden ook in wijken die moeten transformeren tot ‘prachtwijken’ nieuwe bewoners aangetrokken, die investeren in hun woonomgeving.

Het gaat daarbij niet alleen om het ontwerp of de stijl van de woningen, maar ook om de profilering van de buurt en de samenhang met de omgeving en het landschap. In het ene project leidt dat tot een uitgesproken 'vakantiegevoel', in andere projecten gaat het om een specifieke stedelijke woonsfeer. In de geselecteerde projecten is bijzondere aandacht gegeven aan de (geleidelijke) overgangen van openbaar naar privé. De zorgvuldig ontworpen verbindingen tussen binnen en buiten, de inrichting van overgangszones, groen en collectieve ruimtes scheppen een band tussen bewoners, woonomgeving en wijkimago.

Laat u informeren en inspireren en bestel nu dit interessante rapport voor slechts € 52,50 (excl. btw en verzendkosten). Of neem een abonnement op de Wooninnovatie Reeks en u wordt elk kwartaal op de hoogte gehouden van de innovaties in bouwen en wonen. Het eerste jaar betaalt u voor een abonnement slechts € 100,00 (ipv € 175,00) excl. btw en verzendkosten voor 4 edities en 1 à 2 specials.

Profiteer direct en abonneer u nu!

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl