Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 augustus 2007

minister Eurlings

Volgens PVDA is de kilometerheffing gedoemd te mislukken

De plannen die minister van Verkeer Camiel Eurlings na de zomer aankondigt voor de kilometerheffing, zijn gedoemd tot mislukken. Dat denkt de PvdA. Kamerlid Lia Roefs zegt te weten welke twee alternatieven de CDA-minister bekend gaat maken.

Volgens Roefs denkt Eurlings aan een kilometerheffing alleen voor vrachtwagens, of aan een heffing voor alle weggebruikers maar dan alleen voor de snelwegen. De PvdA noemt een heffing specifiek voor trucks een ordinaire belastingmaatregel.

Volgens de sociaaldemocraten worden de files daarmee niet teruggedrongen omdat de wagens toch de weg op moeten. Ook een kilometerheffing op alleen snelwegen helpt niet, denkt de partij. Automobilisten gebruiken dan sluiproutes.

De sociaaldemocraten vinden het een beter plan automobilisten op een fileknelpunt eerst vrijwillig een kilometerheffing te laten betalen. Bestuurders die dat doen, moet wel financieel tegemoet worden gekomen omdat zij ook nog gewoon wegenbelasting en aanschafbelasting betalen.

De VVD heeft vrijdag de steun voor het plan voor de kilometerheffing ingetrokken, omdat het kabinet zich volgens de partij niet aan twee randvoorwaarden houdt. De liberalen steunden in het vorige kabinet de invoering van een kilometerheffing, mits autorijders niet meer zouden gaan betalen.

Volgens de VVD gebeurt dat nu wel. Ook zegt de oppositiepartij dat het kabinet geen geld uittrekt om de files terug te dringen. Het CDA zegt dat de kilometerheffing er gewoon komt, mits aan deze voorwaarden wordt voldaan.

bron: Spitsnet

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl