Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 augustus 2007

Gekwalificeerde monteurs staan garant voor snelle en deskundige reparaties.

 

Servicecontract maakt reparatiekosten gereedschap beheersbaar

Gereedschappenleverancier Makita uit Son introduceert een servicecontract voor de reparatie en service van zijn gereedschap. Het contract heeft een looptijd van drie jaar. Gedurende die periode zijn bedrijven verzekerd van professioneel gereedschap tegen volledig beheersbare kosten. Naast het voordeel van kostenbeheersing is een servicecontract ook een goede oplossing voor bedrijven die zelf kampen met een tekort aan deskundig technisch personeel.

Makita beschikt in Son over een professionele reparatieafdeling waar alle gereedschappen en machines door gekwalificeerde monteurs gerepareerd worden. Via de lokale dealers en transportbedrijf DHL worden reparaties opgehaald, binnen twee werkdagen gerepareerd en weer teruggestuurd. Voor klanten met een servicecontract zijn hier geen bijkomende kosten aan verbonden, tenzij sprake is van molest of moedwillig misbruik van de machines. Ter voorkoming van fouten en ter verhoging van de efficiency voorziet Makita de machines waarop het contract van toepassing is van een identificatiechip in de vorm van een RFID- tag.

Kosten
Het servicecontract is toepasbaar voor bijna alle machines. Alleen de accu's van snoerloze machines en machines met een benzinemotor zijn uitgesloten. Door de heldere tariefstructuur weten bedrijven vooraf precies waar zij aan toe zijn. Voor alle boor-, combi-, breekhamers en haakse slijpers kost een servicecontract 40% van de adviesprijs. Voor alle overige machines is dit 30%. De kosten voor het contract worden bij de aanvang ervan in rekening gebracht.

Leasecontract
Makita biedt klanten tevens de mogelijkheid om gereedschap te leasen. Omdat de looptijd van het servicecontract overeenkomt met die van een leasecontract, zijn beide contract- vormen goed te combineren. Zonder hoge investeringskosten en met behoud van de liquiditeitspositie weten bedrijven zich gedurende drie jaar verzekerd van professioneel gereedschap tegen volledig beheersbare kosten. Bij de combinatie met lease worden de kosten voor het servicecontract maandelijks gelijk met het leasebedrag gefactureerd.

Over Makita
Makita bestaat sinds 1915 en ontwikkelt, produceert en verkoopt gereedschap voor professionals en consumenten. De Japanse cultuur is sterk verankerd in de filosofie van het bedrijf. Makita besteedt veel aandacht aan innovaties en streeft continu naar beter. Dit resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal. Het assortiment van Makita bestaat wereldwijd uit meer dan 1.500 verschillende machines. Daarvan worden er in Nederland circa 400 aangeboden via de vakhandel.

meer info: Makita
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl