Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 augustus 2007

Urbanet lanceert interactieve Google Maps omgeving voor projectmanagement

Urbanet heeft haar ProjectToolkit voor projectmanagement en communicatie uitgebreid met een innovatieve Google Maps omgeving. Google Maps, de kaartservice van Google, stelt mensen in staat om statische kaarten aan te maken en die te publiceren op een website. Maar de online ProjectToolkit van Urbanet stelt nu teams en geregistreerde gebruikers ook in staat om een Google Map gezamenlijk interactief te benutten.

De ProjectToolkit is een virtueel kantoor en website in één waarop op dit moment bijna 150 overheden en semi-overheden zijn geabonneerd. Urbanet (www.urbanet.nl) breidt deze uiterst praktische omgeving regelmatig uit met nieuwe mogelijkheden voor projectleiders en teamleden. Publieke websites die op de ProjectToolkit draaien kunnen op die manier ook hun bezoekers steeds beter bedienen.

Met de Google Maps uitbreiding kunnen gebruikers van de ProjectToolkit een geplaatst artikel koppelen aan een plek op de kaart. Vervolgens kunnen bezoekers via een icoontje op de kaart het artikel oproepen en lezen”, aldus Sven van Veldhuizen van Urbanet. “Met deze nieuwe module, die gratis is voor de abonnees van de ProjectToolkit, kan de overheid beter voldoen aan haar informatieplicht en dan nog wel op een manier die voor de burger inzichtelijk en begrijpelijk is

Ook intern binnen grotere projectteams is de integratie van Google Maps een sterke verbetering. Binnen het virtueel kantoor van de ProjectToolkit kan men per kaart categorieën met iconen aanmaken. Hierdoor kan men met een druk op de knop informatie uit verschillende categorieën weergeven. Hierdoor worden tijdig tegengestelde belangen of conflicterende plannen inzichtelijk gemaakt.

Over de ProjectToolkit
De ProjectToolkit van Urbanet bevat een reeks online projecttools die overheden en bedrijven zeer snel en kostenefficiënt kunnen inzetten. De ProjectToolkit bevat een Virtueel Kantoor, voor online samenwerken aan documenten binnen projecten en programma's en een project website of portal voor externe communicatie. Ongeveer 150 overheden en semi-overheden hebben een abonnement op de ProjectToolkit. De Google Maps module is voor deze abonnees een gratis uitbreiding .

Over Urbanet - “Wij ondersteunen de elektronische overheid
Urbanet adviseert en ondersteunt de 'elektronische overheid' bij het inventariseren, bouwen en beheren van internettoepassingen. De missie van Urbanet is het wegnemen van technologische drempels, door de verbinding te maken tussen de werkpraktijk en digitale hulpmiddelen. Het bedrijf ondersteunt overheden bij het verbeteren van interne en externe processen en bij in de integratie hiervan in de administratieve organisatie. Urbanet is een initiatief van ARCADIS, Urban Management Consultancy en Jeroen Rispens.

Meer informatie ProjectToolkit en Urbanet: www.urbanet.nl

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl