Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 augustus 2007

TU Delft organiseert internationaal seminar over stedebouw en verstedelijking

Op 24, 25 en 26 september 2007 organiseert de Technische Universiteit Delft, Faculteit Bouwkunde, in samenwerking met de universiteiten van Leuven, Barcelona en Venetië een stedebouwkundig seminar, met lezingen van internationaal bekende sprekers en presentaties van onderzoekers van over de hele wereld.


Het seminar is de vierde in een reeks gewijd aan de internationale stedebouw en verstedelijking. Eerdere edities werden gehouden in Leuven (2004), Barcelona (2005) en Venetië (2006). Dit jaar is het thema 'De Europese traditie in de stedebouw - en haar toekomst'.

Zowel veranderingen en constanten in de Europese stedebouw als de verschillen en overeenkomsten binnen de stedebouwkundige praktijk staan centraal. De aandacht gaat niet alleen uit naar gebieden in Europa, maar ook naar gebieden die beïnvloed zijn geweest door de Europese stedebouw.  

Een belangrijk vraagstuk vormt 'Europese stedebouw na de welvaartsstaat', ofwel de overgang van een stedebouwkundige praktijk waarin vooral de overheid sturend was, naar een praktijk waarin sprake is van meer invloed van de private sector alsmede van grotere onzekerheden op het gebied van programmatische ontwikkelingen in de toekomst.

Bekende sprekers zullen in de avonduren lezingen geven. Op 24 september wordt de avond geopend door Leonardo Benevolo, auteur van de klassieker De Europese stad (1993). Op 25 september spreekt onder andere Christine Boyer (Princeton) over het Europeanisme in de Verenigde Staten.

Overdag zijn er parallelle themasessies met in totaal 48 presentaties van promovendi en andere onderzoekers. Het seminar brengt hierdoor niet alleen gevestigde namen, maar laat ook de nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van de Europese stedebouw zien. Elke presentatie wordt becommentarieerd door leden van de wetenschappelijke commissie van het seminar.

Locatie

Het seminar vindt plaats bij de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, Berlageweg 1, 2628 CR Delft.

Meer informatie vindt u op http://www.isuu.eu/

 

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl