Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 september 2007

Veel startende ZZP'ers en freelancers zijn ouder dan 40 jaar

Ouderen hebben veel vakkennis en ervaring

Een groot deel van de startende zelfstandigen zonder personeel (ZZP) en Freelancers is ouder dan 40 jaar. Dit concludeert de website www.ZZP-Nederland.nl uit een steekproef van nieuwe aanmeldingen van mensen die zich aansluiten bij ZZP Nederland.

Iedere maand sluiten enkele honderden nieuwe zelfstandigen zich aan bij ZZP Nederland. Onder de aanmeldingen zijn de meeste mensen voor 1975 geboren. Op zich ook niet zo verwonderlijk daar deze groep mensen vaak over een lange werkervaring beschikt en dito kennis.

De groep nieuwe aanmeldingen starten hun bedrijf in diverse sectoren: Bouw en Techniek zijn belangrijke peilers evenals zelfstandige adviseurs, maar andere groepen zijn ook sterk groeiende. Met name in de zorg staan veel nieuwe ZZP ers op. Vaak zijn deze mensen de bureaucratie van hun werkgevers beu. Men wil zorg verlenen en niet voortdurend bezig zijn met klokken en administratieve zaken die de werkdruk te hoog maken en de efficiency sterk verlagen. Verder staan beroepen zoals administratie en chauffeursdiensten sterk in de belangstelling.

Gratis informatie voor iedereen
Op de website www.zzp-nederland.nl kunnen startende ondernemers, die willen starten als ZZP'er of freelancer alle informatie vinden om zelfstandig ondernemer te worden. ZZP Nederland is eigenlijk opgericht om een collectief voor de zorgverzekering te kunnen vormen, maar is uitgegroeid tot een organisatie die ZZP'ers en Freelancers bijstaat met raad en daad. Dat hier veel gebruik van gemaakt wordt is op zich niet zo verwonderlijk: de bijdrage bedraagt slechts 15 Euro per kalenderjaar en daar krijgen de aangeslotenen veel voordeel voor terug. Diverse collectieve voordelen, advies en sinds juni biedt ZZP Nederland de aangeslotenen ook een goed alternatief voor een arbeidsongeschiktheidverzekering.

Zelfstandigen zijn vaak slecht verzekerd
Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland zijn veel ZZP'ers en freelancers niet of nauwelijks verzekerd. Marrink "Dat veel zelfstandigen slecht of niet verzekerd zijn maakt hun kwetsbaar. Als je ziek wordt krijg je van geen enkele instantie een uitkering, dat hebben we veranderd met het ZZP Zelfstandigenplan: voor een bedrag van nog geen 75 euro per maand is men verzekerd van een uitkering van 1500 Euro in geval van ziekte of een ongeluk. Dat geeft een veilig gevoel, want als je ziek wordt gaan je kosten wel gewoon door. We hebben ook nog een collectieve korting kunnen afdwingen, prachtig. Binnenkort gaan we de service uitbreiden met een rechtsbijstandverzekering en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Bovendien gaan we de aangesloten zelfstandigen voorzien van leveringsvoorwaarden en een opdrachtovereenkomst, want veel zelfstandigen hebben vaak niets vastgelegd over hun opdrachten en dat gaat wel eens fout en dat willen we graag voorkomen."

bron: Nieuwsbank

meer info: www.zzp-nederland.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl