Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 september 2007


Premax laagreliëfdorpel
 

 

Tweeduizend kilometer Premax-laagreliëfdorpel in tien jaar tijd

Holonite, producent van toepassingen van gegoten composietsteen, viert het 10-jarig bestaan van de Premax-laagreliëfonderdorpel. In tien jaar tijd is er meer dan tweeduizend kilometer van deze laagreliëfdorpel geproduceerd. Premax is een begrip geworden in de moderne bouw- en timmerwereld.

De Premax laagreliëfdorpel is een prefab dorpelsysteem. Het assortiment bestaat uit o.a. naar binnendraaiende dorpels, naar buitendraaiende dorpels, dubbele stolpdeurdorpels en hefschuifpuidorpels. Binnen deze variatie zijn veel verschillende maatvoeringen leverbaar, geënt op de huidige KVT-richtlijnen en gerelateerd aan de maatvoeringen van het verspaangereedschap, dat wordt gebruikt in de timmerindustrie. Het dorpelsysteem voldoet aan het Bouwbesluit, DUBO-bouw en aan het bouwstoffenbesluit. Premax heeft het SKH-komo certificaat en voldoet na montage, binnen het politiekeurmerk Veilig Wonen aan weerstandklasse II. De dorpels worden compleet geleverd inclusief afdichtingmanchetten en bevestigingschroeven die zijn voorzien van passende kozijnpluggen. De Premax-onderdorpels zijn gemaakt van gegoten composietsteen en daardoor koudebrugonderbrekend.

Vergrijzing
De basis van de Premax-onderdorpels ligt in het gewijzigde Bouwbesluit dat de overheid in 1997 invoerde. In dit besluit staan onder andere regels met betrekking tot de toegankelijkheid van gebouwen. Het besluit resulteerde in onder meer de eis van een 20-mm opstap bij deurdorpels. Deze aanpassing was nodig vanwege de toenemende vergrijzing van de samenleving. Gebouwen moeten voor oudere mensen ook toegankelijk blijven. Destijds voldeden de beschikbare dorpels niet aan de nieuwe wettelijke toegankelijkheidseisen en ontwierp Holonite de Premax-laagreliëfonderdorpel.

Over Holonite
Holonite is in 1969 opgericht en produceert deurdorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers van gegoten composietsteen. Holonite heeft binnen de markten bouw en industrie een leidinggevende plaats verworven als gespecialiseerde - ISO gecertificeerde - leverancier van afbouwelementen in het bouwproces. Door de innovatiedrang die bij Holonite centraal staat, is het een uitdaging om telkens nieuwe toepassingsmogelijkheden op het gebied van gegoten composietsteen te creëren.

meer info: Holonite

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl