Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 oktober 2007

In derde kwartaal zijn huizenprijzen weer gestegen

De huizenprijzen in Nederland zijn in het derde kwartaal opnieuw gestegen. In vergelijking met het tweede kwartaal nam de prijs van een verkochte woning gemiddeld toe met 1,1 procent. Dat meldde makelaarsorganisatie Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vandaag.

Voor een woning moet op dit moment gemiddeld 248.000 euro worden betaald. Ten opzichte van een jaar geleden is dat een stijging van 4,3 procent. Volgens de NVM valt steeds meer een tweedeling op de koopwoningenmarkt waar te nemen. De duurdere huizen stijgen daarbij bovengemiddeld, terwijl de prijsstijging van de goedkopere woningen achterblijft.

De betaalbaarheid van koopwoningen is volgens de NVM nog meer onder druk komen te staan. „De schaarste aan woningen blijft en de prijzen blijven daardoor stijgen. De betaalbaarheid van woningen zal daarmee alleen maar afnemen”, aldus NVM-voorzitter Ger Hukker. De prijsstijgingen van de huizen in het overgrote deel van Nederland gaan harder dan de inflatie. Hukker noemt deze ontwikkeling „verontrustend” omdat dit gepaard gaat met een geringe bouwproductie, een stagnerende loonontwikkeling en een licht oplopende rente. (ANP)

Vooral in de Randstad is er volgens Hukker onvoldoende nieuwbouw en een te klein aanbod van kwalitatieve koopwoningen voor modale huishoudens die de prijzen in de Randstad bovengemiddeld omhoog duwen. „Door de hoge prijzen en het ontbreken van veelgevraagde eengezinswoningen prijst de Randstad zich uit de markt.”

bron: NRC Handelsblad - NVM

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl