Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 oktober 2007

VanMeijel en Vereniging Verticaal Transport organiseren roadshow over ICT

De Vereniging Verticaal Transport (VVT) en Van Meijel Automatisering uit Emmeloord organiseren samen een roadshow over het belang van automatisering voor bedrijven, die actief zijn in het verticaal transport. Doelstelling van de roadshow is het inzichtelijk maken van de primaire werkprocessen in de bedrijfstak en de mogelijkheden om die processen met behulp van automatisering te ondersteunen.

VanMeijel put daarbij uit de ervaringen, die opgedaan zijn bij bedrijven als Convoi, Haegens en Kranen Michielsens, M.J. van Riel en Wagenborg Nedlift, waar de software-oplossing Metacom van VanMeijel in gebruik is. De samenwerking tussen de VVT en VanMeijel vloeit voort uit het feit, dat Van Meijel Automatisering sinds 1 september geassocieerd lid van de Vereniging Verticaal Transport is.

Tijdens de roadshow over automatisering wordt vooral aandacht besteed aan de mogelijkheden van automatisering voor het maken van calculaties en planningen, voor de aansturing van de uitvoering en voor de facturatie. Klanten vragen steeds vaker om meer inzicht en een bredere dienstverlening. In plaats van losse opdrachten wordt er steeds vaker op projectbasis samengewerkt. Met behulp van een geïntegreerde oplossing is het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om projectcalculaties te maken voor het budgetteren van projecten. Ook is er steeds meer behoefte aan mogelijkheden om standaard prijslijsten te genereren en specifieke contracten op te stellen. Bij het maken van planningen is naast de inzet van kranen ook de inzet van personeel, materiaal en eventuele, andere artikelen van belang. Dankzij een tijdige signalering van de beschikbaarheid van mensen en middelen kan snel naar alternatieven worden gezocht. PDA's zijn uitstekend geschikt om machinisten aan te sturen en informatie over opdrachten, routes of bevestigingen digitaal uit te wisselen en te direct in het systeem te verwerken. Met behulp van actuele gegevens over materieel, uren en prijzen kan de facturering grotendeels geautomatiseerd worden. Deze werkwijze bespaart veel tijd en onnodige kosten.

De Vereniging Verticaal Transport (VVT) werd opgericht in 1999 en behartigt de belangen van bedrijven die werkzaam zijn in het verticaal transport. De vereniging telt momenteel 186 leden die samen ongeveer 2100 kranen exploiteren. De vereniging streeft naar de bevordering van de ontwikkeling van het verticaal transport en adviseert haar leden over mogelijkheden voor de optimalisering van de bedrijfsvoering. Volgens Lion Verhagen, directeur van de VVT, is er bij de leden ook veel behoefte aan informatie over automatisering, en zeker over oplossingen die specifiek voor de werkprocessen van ondernemers in het verticaal transport ontwikkeld zijn. "VanMeijel is het eerste ICT-bedrijf, dat geassocieerd lid van de VVT geworden is", zegt Verhagen. "De oplossing van VanMeijel is al bij een aantal van onze leden in gebruik.

Wij denken, dat VanMeijel een bijdrage kan leveren aan de voorlichting over ICT-toepassingen aan onze leden, want daar is grote behoefte aan. Tijdens de roadshow, die de titel 'Van kostprijs naar digitale factuur' gekregen heeft, willen we laten zien, dat automatisering een belangrijke bijdrage kan leveren aan de optimalisering van de bedrijfsprocessen en verhoging van de efficiency."

De bijeenkomsten vinden plaats op

  • 14 november in Asten,
  • 15 november in Dordrecht en
  • 22 november in Zwolle.

De avonden duren van 20.00 tot 22.30 uur.

Voor meer informatie: www.verticaaltransport.nl.

en VanMeijel
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl