Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

19 december 2007

Gietvloeren: de nieuwste trend in vloerbedekking

Voor mensen die durven te kiezen voor een eigentijds en eigenzinnig interieur lanceert Poxy de trendy epoxy gietvloeren op de particuliere markt. Dit in alle Ralkleuren leverbare vloersysteem kan in alle ruimten van het huis worden toegepast, van woon- tot slaapkamer, van keuken tot hal, zelfs in de garage.

Naast de vele neutrale, maar ook sprankelende, expressieve kleuren waarin de vloer leverbaar is, zijn vaak de praktische kanten van dit vloersysteem doorslaggevend. De Poxy gietvloeren zijn volledig naadloos en strak, uiterst slijtvast, vloeistofdicht en zeer eenvoudig in onderhoud.

Een vereiste voor het toepassen van de gietvloer is dat de ondervloer vormvast, zeer vlak, glad en droog wordt opgeleverd. Alvorens de decoratieve epoxyvloer aan te brengen, wordt voor optimale hechting een primerlaag op de betonnen ondervloer toegepast. Vervolgens wordt de vloer als vloeibaar mengsel handmatig over de primerlaag uitgesmeerd. De vloer is na één dag drogen weer beloopbaar en na twee dagen belastbaar. De totale dikte van de vloer bedraagt ± 2 mm.

De toplaag van de Poxy gietvloer kan desgewenst worden ingestrooid met gekleurde flakes of zilverglitter. Dit maakt de vloer stroever en geeft een aparte en vrolijke uitstraling. Het instrooien geschiedt handmatig dus elke vloer is werkelijk uniek te noemen. Tijdens applicatie vloeien mengsels van diverse kleuren in en tegen elkaar aan. Hierdoor is het mogelijk om diverse figuraties in de vloerafwerking op te nemen.

De in alle Ralkleuren leverbare gietvloeren zijn standaard in een glanzende uitvoering te verkrijgen, maar kunnen ook voorzien worden van een matteringslaag. Dit geeft de vloer een mattere uitstraling en is daardoor ook krasbestendiger. Bij ingestrooide vloeren is het overigensnoodzakelijk een matteringstoplaag aan te brengen om snelle slijtage van het uitgestrooide materiaal te voorkomen.

bron: Poxy Vloeren Benelux BV

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl