Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 december 2007

Bouwbeurs Zuid-Nederland
20 miljoen extra voor meer woningbouw

Bouwen in Brabant is booming business. Zo zijn er volgens de website van de provincie in 2006 maar liefst 9000 woningen meer gebouwd dan het jaar ervoor. Dat is een stijging van 36 procent.

De provincie ziet deze stijging als een teken dat de magere bouwjaren voorbij zijn. Voor 2007 verwachtte men op 12.000 uit te komen en voor 2008 zo’n 11.000. Verantwoordelijk bestuurder Paul Rüpp van de provincie Noord-Brabant wil de komende jaren nog 20 miljoen Euro uittrekken voor snellere woningbouw, zo meldt Omroep Brabant. Dat geldt vooral voor goedkopere woningen, zodat starters eerder aan een betaalbaar huis worden geholpen.

Rüpp schaart zich dan ook volmondig achter de Bouwbeurs Zuid-Nederland. Hij ziet de beurs als een inspiratiebron voor de actieve regio. De derde editie die van 11 t/m 13 maart in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch wordt gehouden laat op een speciale expositie nieuwe bouwprojecten zien aan de hand van maquettes en tekeningen.

Visie op kansen bouwbranche
Op de opening van de beurs zullen in ieder geval de heren Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, en Koning, programmaleider marktanalyse en wonen EIB (Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid), hun visie op de toekomst en kansen van de bouwbranche geven.

Beter bouwresultaat voor iedereen haalbaar
De beurs heeft als motto”Samenwerken aan een beter bouwresultaat”. Daarom is de beurs, met meer dan 150 deelnemers, opgezet als een echte netwerkbeurs, de ontmoetingsplaats voor de bouwwereld onder de grote rivieren, doorspekt met bouwnieuws uit de regio en nieuwe producten en oplossingen. Onderwerpen als gezond en veilig werken op de bouw, faalkosten reductie, consumentengericht bouwen, slimmere bouwmethoden, virtueel bouwen, energiebesparing en de gecertificeerde bouwplantoets zijn te beluisteren tijdens de voordrachten en komen aan bod in de verschillende stands.
SBO|ZZP juristen geven gratis juridisch advies en voorlichting bij de adviesloketten van de beurs.

Besparen op inkoop
Bouwend Nederland zal een demonstratie geven van het project S@les. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt de bezoeker inzicht gegeven in hoe met minder fouten, met actuelere informatie en met beduidend minder administratieve handelingen, het inkoopproces geoptimaliseerd kan worden.

Virtueel Bouwen
Voor een optimale ontwikkeling en exploitatie van een gebouw is het noodzakelijk dat gedurende het gehele bouwproces inzicht wordt gegeven in het uiteindelijke bouwresultaat. Deze informatie moet beschikbaar zijn voor relevante partijen en ook correct zijn. Daarom is het van belang dat deze informatie op een integrale wijze wordt opgebouwd. Hiervoor zijn al vele mogelijkheden, alleen zijn die nog niet breed bekend bij de bouwpartijen. Meer info tijdens één van de workshops.

Actuele onderwerpen extra belicht

Het themaplein Bouwlogistiek toont mogelijkheden voor een efficiënter bouwproces. Slimme bouwmethoden, hulpmiddelen, het beste materieel en materiaal, planning, procesbeheersing, verticaal transport, bestelwagen inrichting, klein materieel en bouwplaatsinrichting komen aan bod.

Het themaplein Renovatie & Onderhoud richt zich specifiek op het technisch, functioneel en economisch verlengen van de levensduur van gebouwen. Bezoekers vinden er meer over planmatig onderhoud, en oplossingen voor het vernieuwen van de schil, het inbouwpakket en het installatiepakket: van dakbedekking tot vloeren, van asbestverwijdering tot sanitair en van liftinstallaties tot na-isolatie.

Het themaplein Energie Efficiency richt zich specifiek op het efficiënt gebruiken van energie en comfortabel wonen.

De beurs is dagelijks open van 12.00 – 22.00 uur.

De toegang is gratis NA voorregistratie op www.bouwbeurszuid.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl