Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

30 december 2007

Klimaatcomfort en sfeerschepping in één
ClimaBox nu ook uitgerust met LED-strips

Clima Engineering, specialist in verwarmingstechniek, heeft met de ClimaBox al jaren een toestel op de markt dat op elk gebied probleemloos kan wedijveren met alle bestaande oplossingen. Dit supercompacte inbouwtoestel kan verwarmen, koelen én ventileren, en dat in woningen, kantoren, veranda’s of toonzalen, maar het houdt ook functionele en esthetische troeven achter de hand. De jongste innovatie is de ‘ClimaBright’, uitgerust met LED-verlichting.

‘All in one’

Met de nieuwe LED-strips, compleet met afstandbediening en verschillende lichtsterktes, wordt de ClimaBright een totaaloplossing als geen ander. Het toestel levert het ideale huisklimaat (verwarmen, koelen, ventileren) én de gewenste sfeer (licht) in één oplossing, en dat bovendien op een ecologische en duurzame manier.

Als verwarming kunnen de Climabox en de ClimaBright heel gemakkelijk aangesloten worden op elke klassieke verwarmingsinstallatie. Met een inbouwdiepte van 8,5 tot 13 cm kan je hem nagenoeg overal kwijt: in de vloer, onder de trap, in muren, in kasten... Daarnaast voelt de ClimaBright zich evengoed in zijn sas als aanvulling bij andere systemen (ook bij vloerverwarming of indirecte luchtverwarming), en dat is vooral handig in veranda’s of als warmteschild voor grote ramen of glasgevels, waar je liever geen opzichtig verwarmingselement de ruimte laat ontsieren.

Even eenvoudig kunnen twee belangrijke bijkomende opties geïnstalleerd worden, namelijk koelen en ventileren. Een ijswatermachine die koud water produceert, levert via een driewegkraan en de warmtewisselaar in de ClimaBright de gewenste koeling. Het toestel doet ook op ecologisch vlak zijn duit in het zakje: zo zijn de materialen van de ClimaBright 100% recycleerbaar en verbruikt het geheel tot 25% minder energie.

Discrete, maar efficiënte aanwezigheid

De ClimaBright is de ‘special forces’ der verwarmingen: stil, onopvallend, maar vooral doeltreffend. De vormgeving en het lage toerental van de ventilatoren maken hem praktisch onhoorbaar, terwijl enkel het rooster zichtbaar is. Er gaat dus geen vierkante centimeter ruimte verloren in het interieur. Bovendien gaat het rooster perfect op in de vloer of muur dankzij uitvoeringen in hout of in aluminium (alle RAL-kleuren).

De beperkte omvang van de ClimaBright betekent trouwens allerminst een beperkt vermogen. De vier verschillende types leveren tussen de 800 en 3200 Watt verwarmingvermogen, en tussen 320 en 1280 Watt koelingvermogen. Deze glansprestaties werden door meerdere onafhankelijke bureaus geverifieerd en volstaan ruimschoots om elk vertrek van het gewenste klimaat te voorzien.

Installatie en onderhoud in een handomdraai

Geen ingrijpende breek- of kapwerkzaamheden, geen jungle van kabels of leidingen. De plaatsing van de compacte ClimaBright is kinderspel dankzij het handige plug & play-systeem. (De aansluitingen voor alle soorten verwarmingsinstallaties worden inclusief meegeleverd).

Ook het onderhoud van de ClimaBright is de eenvoud zelve: tijdens een doordeweekse schoonmaakbeurt het rooster even optillen en de onderdelen met een stofzuiger stofvrij maken volstaat. Slechts om het jaar moet je het uitneembare filtermatje en ventilatorkapje even uitwassen.

Gecertificeerde kwaliteitszorg door de strengste controles

De ClimaBright is getest door het Duitse TÜV volgens de normen ISO 3741 (Akustik), DIN IEC 651 (Schallpegelmesser), DIN IEC 804 (integrierende mittelwertbildende Schallpegelmesser) en DIN 4109 (Schallschutz im Hochbau). Eveneens getest volgens de warmteafgiftenorm EN 442 en NBN D 13-001, ISO 5801 en Eurovent 6/C/002-97.

Beschrijving en modellen

• Inbouwconvector met mechanisch aangedreven luchtstroom
• Hoogrendement warmtewisselaar
• Aluminium vinnen en koperen leidingen
• Behuizing uit hoogwaardige, waterdichte kunststof
• Beloopbaar rooster in geanodiseerd aluminium (RAL-kleuren) of hout
• Miniventilatoren met verlaagd toerental (9 tot 24V gelijkstroom)
• Standaard1/2” aansluiting + vrije ruimte
• Optioneel: aansluiting buitenlucht (ventilatie)

 

CLIMA ENGINEERING
OP BATIBOUW
28 FEBRUARI – 09 MAART
STAND 107 , HAL 12, BRUSSELS EXPO

OP VSK
11 FEBRUARI – 15 FEBRUARI
STAND 3.D116 JAARBEURS UTRECHT

Clima Engineering
Genkersteenweg 243
3500 Hasselt
Tél. 011 24 62 80
Fax 011 24 21 06
www.climabox.com

RCA PR Services
Koningin Astridlaan 38
3500 Hasselt
Tél. 011 590 590
Fax 011 31 65 87

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl