Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

10 januari 2008

Venlo krijgt universitaire milieuopleiding Cradle to Cradle

Venlo krijgt een eigen universitaire opleiding. Het gaat om de eerste universitaire opleiding ter wereld die zich richt op de filosofie voor milieuneutrale economie, het zogeheten cradle to cradle. De Duitse biochemicus Michael Braungart, een van de grondleggers van cradle to cradle (letterlijk: wieg tot wieg) gaat in Venlo doceren. Er zullen ook professoren in andere studierichtingen les geven.

Dit werd gisteren bekendgemaakt op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Limburgse Kamer van Koophandel (KvK) in Roermond. Initiatiefnemers voor de nieuwe opleiding zijn de Kamer van Koophandel Limburg en de gemeente Venlo.

Cradle to cradle (C2C) gaat ervan uit dat alle producten zo ontworpen kunnen worden dat ze op het ogenblik dat ze afval worden, weer gebruikt kunnen worden om er andere producten van te maken of helemaal biologisch afbreekbaar zijn. Kort gezegd, afval wordt voedsel.

Volgens een woordvoerder van de Kamer van Koophandel zal de nieuwe onderwijsinstelling het komende studiejaar al met enkele tientallen studenten kunnen beginnen. Een aantal dat in ongeveer vijf jaar moet uitgroeien tot duizenden.

Er zijn al afspraken gemaakt met onder meer de universiteiten van Eindhoven, Wageningen en Nijmegen. Studenten die op een van die universiteiten hun bachelor-diploma hebben gehaald kunnen het tweede deel van hun studie, de masterfase, in Venlo doen. Met de verantwoordelijke ministeries zijn afspraken gemaakt over erkenning van de masteropleiding. In de eerste fase zal de nieuwe opleiding zich beperken tot design en biochemie.

Bron: de Limburger

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl