Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 januari 2008

Internet Video Platform voor te koop staande woningen

Bouwhuis uit Apeldoorn ontwikkelt momenteel een Internet Video Platform voor videopresentaties van te koop staande woningen genaamd: www.housemovie.nl Deze Nederlandse `You Tube' voor de woningmarkt is géén verkoopsite, maar een ideale en boeiende informatiebron voor huizenzoekers.

Met www.housemovie.nl hebben huizenverkopers en hun makelaars er een aantrekkelijk verkoopinstrument met hoge attentiewaarde bij. Bouwhuis begeeft zich echter nadrukkelijk niet op het speelveld van de makelaars; zij biedt slechts een extra informatiebron aan waarvan verkopers en makelaars gebruik kunnen maken. De site bevat een zoekmachine waar op diverse manieren naar woningen kan worden gezocht met als resultaat de videopresentatie van de geselecteerde woning, samen met adres en contactgegevens van de makelaar en/of de verkopende eigenaar.

De woningmarkt stokt.
Steeds meer te koop staande woningen wachten steeds langer op een koper, soms al meer dan een jaar. Het inplannen van eerste en tweede bezichtigingen overdag is vaak een probleem wegens drukke agenda's van kopers en verkopers. `Open Huis' acties sorteren nauwelijks effect. Mensen willen bij hun belangrijkste aankoop vaak de mening horen van familie en vrienden, maar die hebben het huis niet gezien. Foto's van te koop staande huizen zijn vaak te rooskleurig. Bewegend beeld is eerlijker, overtuigender en biedt verkopers meer kansen. Videopresentaties van te koop staande huizen op makelaarssites blijven door hun kosten tot nu toe beperkt tot de (zeer) hoge prijssegmenten. Met www.housemovie.nl brengt Bouwhuis deze presentatievorm nu binnen het bereik van elke verkoper en woningen in elke prijsklasse.

Nieuw verkoopinstrument
Bouwhuis biedt digitale bezichtiging door korte filmpjes met daarop het in- en exterieur van de woning met een muziekje en een voice-over stem die uitleg geeft. Per vertrek komt grafische informatie in beeld over waar de bezoeker zich op dat moment bevindt, met de vierkante meters. Huizenverkopers betalen een eenmalig bedrag voor de film en een vast maandbedrag voor plaatsing van de film op www.housemovie.nl. Daarnaast kunnen ze dvd's met daarop de film bestellen en ontvangen ze een httml link om door te sturen naar hun verkopende makelaar, opdat die op zijn site bij de woning weer een link naar de videopresentatie kan aanbrengen. Met www.housemovie.nl zijn huizenverkopers èn hun makelaars dus een nieuw en opvallend informatie- en verkoopinstrument rijker.

Andersom kan ook. Op www.housemovie.nl komt ook een zoekprogramma naar huizen, per plaats en geselecteerd op vraagprijs. Onder elke filmafbeelding van een te koop staand huis komt een link naar de plattegrond(en) van het huis en naar Google Earth, waar het huis direct kan worden gevonden.

meer info: HouseMovie

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl