Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

31 januari 2008

Piet Boon en Piet Hein Eek deuren bij Bod’or

De Nederlandse deurenproducent Bod’or is al bijna 15 jaar actief met het produceren en vermarkten van luxe stijldeuren. Tijdens de afgelopen Miljonair Fair introduceerde Bod’or twee unieke collecties van Nederlandse topontwerpers.

designdeuren bij Bod'or

Piet Boon deurencollectie
De toonaangevende Nederlandse interieurarchitect Piet Boon geniet op dit moment zowel nationaal als internationaal veel aanzien. Zijn tijdloze interieurs worden gekenmerkt door veel natuurlijke materialen en een eigentijdse, symmetrische vormgeving.

Geheel in lijn hiermee heeft Piet Boon een collectie bijzondere binnendeuren ontwikkeld. Jack Kessels van Bod’or: “De deuren liggen duidelijk in het verlengde van de andere producten van Piet Boon. De details, de juiste materialen, daar is heel veel aandacht aan besteed. Het resultaat is een collectie unieke en vernieuwende binnendeuren. We maken echt duidelijk dat binnendeuren een prachtig onderdeel van het interieur kunnen vormen”.

De collectie omvat meerdere eiken deuren, maar ook een lijn nog af te lakken deuren. Jack Kessels: “De eiken deuren zijn werkelijk prachtig. Tijdloos, met een mooie glasverdeling. Het maakte zowel ons als de medewerkers van Piet Boon erg enthousiast”. Zonder twijfel de deur welke het meest tot de verbeelding spreekt is de lederen deur. Kessels: “Deze deur is in zijn details schitterend. De materiaalkeuze van de zijkanten, het gebruikte leer, de afwerking, alles is onzichtbaar verwerkt. Echt een deur die gezien moet worden”.

Piet Hein Eek deurencollectie
Nederlands meest eigenzinnige meubelontwerper, Piet Hein Eek, heeft zijn eigen unieke opvattingen ook doorvertaald in een collectie binnendeuren. Piet Hein heeft al vele jaren een passie voor deuren.

Jack Kessels: “Piet Hein Eek heeft hele specifieke kenmerken. Zijn sloophouten meubelen zijn met recht wereldberoemd te noemen. Het zal niemand verbazen dat er zowel een sloophouten deur als een planken deur komt”.

In zijn ontwerpen gebruikt Piet Hein Eek ook veelvuldig andere materialen, bij voorkeur robuust of grof. Ruige planken met soms nog zelfs schors er op, gebruikt hij bijvoorbeeld voor de zijkanten van een bed. Zijn deurencollectie gaat niet zover. Op andere manieren hebben zijn ontwerpen robuustheid meegekregen. Paneeldeuren waar de panelen niet in de deur, maar juist op de deur verwerkt zijn. Kessels: “het mooie hieraan is dat de deur van twee kanten een heel eigen beeld opwekt. Een deur is nu niet langer symmetrisch. Je kijkt nu echt in de deur”.

De deur als onderdeel van het interieur
Een mooie stijldeur, passend bij het interieur is een prachtig visitekaartje. Bod’or heeft naast deze twee nieuwe ontwerperslijnen meerdere collecties opgebouwd vanuit architectuur- en interieurstijlen. Kessels: “we besteden allemaal veel aandacht aan het interieur. Een keuken is vandaag de dag niet sec functioneel. Het is een onderdeel van het interieur, een sfeerbepalend element. Wij zijn van mening dat een binnendeur net zoveel impact op een interieur kan hebben. Gelukkig zijn de twee topontwerpers het daar volledig mee eens!”

meer info: Bod'or

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl