Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 februari 2008

Deel Nederlandse alarmsystemen binnenkort nagenoeg onbruikbaar

Verifcatie van alarm per 1 april verplicht vanwege veel loos alam; bedrijfsleven slecht op de hoogte

Ruim 50% van de Nederlandse ondernemers geeft aan geen idee te hebben dat hun alarmsysteem vanaf 1 april 2008 nagenoeg onbruikbaar wordt. De overheid, brancheorganisaties en beveiligingsbedrijven doen er te weinig aan om duidelijke richtlijnen kenbaar te maken, vinden de ondernemers. Dit blijkt uit een onderzoek onder ongeveer 250 gebruikers van Cameramanager.com (www.cameramanager.com), dé Nederlandse online dienst voor camerabeveiliging en alarmverificatie. Alarmen moeten vanaf 1 april dit jaar geverifieerd worden indien politie inzet met hoge prioriteit vereist is. Heeft er geen verificatie plaatsgevonden, reageert de politie in principe met lage prioriteit op het afgaan van een alarm.

Valse alarmen

De politie heeft met de beveiligingsbranche, verenigd in het Verbond van Beveiligingsorganisaties (VvBO), afspraken gemaakt dat het aantal valse alarmen teruggedrongen moet worden. Het hoge percentage valse alarmen staat de politie in de weg bij noodhulp en uitvoering van basistaken. Alarmen moeten dan ook vanaf 1 april dit jaar geverifieerd worden indien politie inzet met hoge prioriteit vereist is. De enigen die op dit moment een alarm kunnen en mógen verifiëren zijn de Particuliere Alarmcentrales (PAC). Zij hebben hun klanten echter nog te weinig geïnformeerd vindt de meerderheid (63%) van de ondervraagden.

Problemen

Cameramanager.com voorziet grote problemen als ondernemers voor 1 april 2008 geen maatregelen hebben getroffen om hun alarm te laten verifiëren. Wat er ook gebeurt, na 1 april zal de politie geen hoge prioriteit stellen aan niet geverifieerde alarmen. De kans dat dieven ongezien wegkomen wordt dus groter, iets waar de Nederlandse ondernemer absoluut niet bij gebaat is.

Video verificatie als dé oplossing

Uit het onderzoek onder 250 actieve Cameramanager.com gebruikers blijkt dat bijna 80 % van de ondervraagden voorkeur geeft aan alarmverificatie middels (beveiliging-)camera's. Men vindt dat de alarmcentrale direct moet kunnen inkijken op locatie zodra het alarm afgaat. Dit scheelt de ondernemers enorm veel kosten en de pakkans wordt aanzienlijk groter doordat de politie direct hoge prioriteit geeft aan het alarm. Cameramanager.com voorziet samen met twee van Nederlands grootste Particuliere Alarmcentrales, Securitas Alert Services en Alarm Groep Meldnet, in een geschikte oplossing voor video verificatie. Het betreft een Plug & Play Panasonic camera die op Internet aan te sluiten is en waarmee een alarm direct te verifiëren is. Het enige dat de ondernemer zelf moet doen is zijn camera eenmalig aanmelden bij Cameramanager.com. Binnen enkele stappen kan de alarmcentrale het beeld bekijken en zo alle alarmen die binnenkomen verifiëren.

meer info: CameraManager

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl