Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 februari 2008

walk of fame in rotterdam zuid

Walk of fame in de Wereld op Zuid in Rotterdam

De Wereld op Zuid is de naam van de brede school die in opdracht van Vestia Rotterdam Zuid in het hart van de wijk Zuidwijk in Rotterdam gebouwd wordt.

Vijf toekomstige leerlingen van de Wereld op Zuid, wethouder van onderwijs Leonard Geluk, Jaap Koole, directeur van Vestia Rotterdam Zuid en architect Theo Kupers van N2 Architecten, zetten op 4 februari in een kleine Walk of Fame hun handafdrukken die later worden ingemetseld in het schoolplein.

Daarnaast is een plaquette door de wethouder onthuld, die later in de hoofdentree zijn definitieve plek krijgt. Hoewel er al flink gebouwd wordt en deze plaquette en de walk of fame geen bouwstart uitdrukken, is bewust naar een moment gezocht om de samenwerking tussen de verschillende organisaties, de betrokkenheid van de kinderen en de komst van deze kansrijke school nog eens extra te benadrukken.

Ontwikkelingskansen kinderen

De brede school is een samenwerkingsverband tussen partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Het doel van het samenwerkingsverband is de ontwikkelingskansen van de kinderen te vergroten. Een ander doel is een doorlopende en op elkaar aansluitende opvang te bieden. Onderwijs, opvang van kinderen met een beperking, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, sport en cultuur worden in ieder geval een onderdeel van De Wereld op Zuid. Ouders worden zoveel mogelijk betrokken bij de school. Daarbij is de Wereld op Zuid 12 uur per dag geopend voor de brede school en ’s avonds en in het weekend voor andere activiteiten.

Samenwerkingspartners

In de brede school vestigen zich de openbare basisschool De Toermalijn en de katholieke basisschool Christophoor. Ook neemt Pameijer zijn intrek zodat op een prettige, natuurlijke manier kinderen van de reguliere basisschool en kinderen met een verstandelijke beperking met elkaar leren omgaan. Kinderopvang en activiteiten worden georganiseerd door Kinder Service Hotels en Charlois Welzijn. De missie van de Wereld op Zuid is verankerd in vijf kernwaarden: kwaliteit, veiligheid, zelfstandigheid, verbondenheid en groei. De Wereld op Zuid wil meer aan de kinderen geven dan alleen dagelijks onderwijs. De samenwerking tussen de verschillende organisaties die in de brede school komen, biedt kinderen een ruime mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te groeien tot toekomstige volwassenen die met elkaar kunnen leren, werken en leven.

Keuze in wonen / de vernieuwing van buurten en wijken (herstructurering)

Vestia is actief in zes aandachtswijken van het Ministerie van VROM in Den Haag en Rotterdam. Vestia werkt aan aantrekkelijke wijken met een grote variatie in woningen en voorzieningen. Voor gezinnen met opgroeiende kinderen zijn ruime woningen, een veilige woonomgeving en goed onderwijs essentieel. De Wereld op Zuid wordt eind 2008 opgeleverd en is een noodzakelijk onderdeel van de vernieuwing van Zuidwijk.

bron: Vestia

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl