Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 februari 2008

het strijkijzer

Het Strijkijzer in rijtje van Taipei 101 en Turning Torso

Het Strijkijzer heeft de gouden Emporis Skyscraper Award 2007 gewonnen als 'beste wolkenkrabber op het gebied van design en functionaliteit'. Deze belangrijke internationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Emporis. Het Strijkijzer is de eerste Nederlandse winnaar van de prestigieuze prijs en laat daarmee de concurrenten als de Newton Suits in Singapore (zilveren award) en de Ontario Tower in Londen (bronzen award) achter zich.

De Emporis Skyscraper Award is een architectonische erkenning voor wolkenkrabbers die in het jaar van de prijsuitreiking zijn opgeleverd. Eerdere prijswinnaars zijn de 30 St. Mary Axe in Londen, Taipei 101 in Taipei, de Turning Torso in Malmö en de Hearst Tower in New York. Om in de prijzen te kunnen vallen, moeten de genomineerde gebouwen tenminste 100 meter hoog zijn. Het Strijkijzer aan het Rijswijkseplein in Den Haag voldoet met z'n ruim 130 meter ruim aan deze eis. Later dit jaar wordt de award officieel overhandigd.

Over Het Strijkijzer
Het Strijkijzer telt 351 huurwoningen met een oppervlakte tussen de 36m2 en 144 m2, waarvan 51 luxe appartementen. De onderste verdiepingen zijn onder andere bestemd voor een Grand Café, een wasserette met strijkservice voor bewoners en werkruimtes. Op de 41ste etage komt een panoramaterras, dat te bereiken is met een glazen panoramalift. Het terras biedt een prachtig uitzicht over Den Haag en wijde omgeving. Het gebouw heeft vijf liften, een aantal serres waarvan één met fitnessruimte, een grote fietsenstalling met bandenplakservice en is voorzien van de laatste technologische snufjes. Het Strijkijzer wordt donderdag 7 februari om 18.00 uur officieel geopend, waarna het gebouw spectaculair wordt verlicht.

meer info: het Strijkijzer.

Over Vestia
Vestia Den Haag Zuid-Oost is één van de 13 Vestiacorporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 77.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.

bron: Vestia.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl