Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 maart 2008

Veel regio's interesse in de RIC-formule

Op 5 maart 2008 vindt de opening plaats van het RIC Eemland (Regionaal Innovatie Centrum). Dit is het eerste RIC in Nederland. Verschillende andere regio's in West en Midden Nederland zijn van plan volgens de RIC-formule te gaan werken. Dit initiatief sluit aan bij de landelijke ontwikkeling rond het Kennisnetwerk Veelzijdig Platteland.

Het platteland maakt momenteel revolutionaire veranderingen door. Op verschillende plekken in Nederland schieten de regionale overlegorganen als paddestoelen uit de grond. In het ene gebied heet dit de 'plattelandsacademie', elders heet het 'Werkplaats', 'Streekhuis', of 'Kennisloket' (zie: www.regionaletransitie.nl) Telkens gaat het grofweg om dezelfde formule: een regionaal knooppunt van waaruit kennis wordt gebundeld en gedeeld voor burgers, bestuurders, ondernemers en studenten.

De RIC-formule staat voor een samenwerkingsverband in de regio, tussen ondernemende figuren, gemeentes en kennisinstellingen in en vóór het gebied. Het RIC zorgt ervoor dat regionale ideeën en initiatieven omgezet worden in concrete projecten. Om de vergelijking te maken met het bedrijfsleven: Het RIC is de afdeling Research en Development van het regionale platteland.

Onder de sprekers zijn Han Wiskerke (Hoogleraar Wageningen), Jaap van Os (onderzoeker Alterra) en initiatiefnemer Jan Huijgen. Ook zal Dr. H.K. Wieringa (directeur LNV regio West) spreken over de kennisopgave voor het Veelzijdige Platteland voor de regio's in West Nederland. Het businessplan van RIC Eemland zal overhandigd worden aan wethouder Hans van Daalen van de Gemeente Amersfoort.

De RIC-formule is onderdeel van het kennisnetwerk Veelzijdig Platteland (www.veelzijdigplatteland.nl).

Start Up Event RIC Eemland
5 maart van 13.00 - 17.00

Eemlandhoeve
Bisschopsweg 5b
3752 LK Buschoten

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl