Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 maart 2008

InterfaceFLOR lanceert FairWorks

Een uniek mens- en milieuvriendelijk tapijttegel concept

Deze week lanceert InterfaceFLOR een uniek mens- en milieuvriendelijk concept: FairWorks. Dit concept combineert duurzame materialen -zoals riviergras- en traditionele handnijverheid uit de hele wereld voor de productie van unieke design vloeren.

FairWorks is de sociale verdieping van de 'Mission Zero'. Met deze missie belooft InterfaceFLOR om in 2020 geen negatieve impact meer te hebben op het milieu. "We hadden onszelf lastige vragen gesteld als: Kunnen onze producten echt als mooi worden beschouwd als ze niet óók sociaal integer zijn gemaakt? Hoe kunnen lokale ambachten overleven in een wereldeconomie? En: Wat kan een groot bedrijf als Interface doen aan het uit de wereld helpen van armoede? FairWorks is onze eerste stap om hierop antwoorden te vinden." geeft Karin Laljani, Senior Vice President van InterfaceFLOR als beweegredenen achter FairWorks.

Ontwikkeling van Fairworks

Fairworks is ontstaan na bijna vier jaar onderzoek en ontwikkeling gebaseerd op het 'Sustainable Livelihoods'-businessmodel. Dit model is opgesteld door de World Business Council for Sustainable Development's (WBCSD). Doel van het model is te laten zien hoe internationale bedrijven kunnen samenwerken met lokale gemeenschappen. Op een manier dat beide partijen kunnen plukken van de vruchten van initiatieven die innovatief, duurzaam en rendabel zijn.

"FairWorks is niet alleen een mooi verhaal; het is een voorbeeld van hoe de bedrijfswereld 'rendement haalt uit goed gedrag'. 'Do well by doing good' zoals Ray Anderson grondlegger en president van Interface Inc. zo mooi zegt". Laljani vervolgt: "Bij FairWorks draait het om zakendoen - niet om liefdadigheid. Onze doelstelling is producten te leveren die milieuvriendelijk en sociaal verantwoord zijn. Deze producten moeten bovendien van goede kwaliteit zijn en een vernieuwend design bieden. Dat verwachten onze klanten van InterfaceFLOR producten. De reacties tot nu toe zijn zeer goed. Steeds meer bedrijven willen ook investeren in een 'groen' interieur. We hebben al de eerste orders binnen."

Eerste Fairworks product

Just(TM), het eerste product in de FairWorks serie, wordt in mei in Nederland op de markt gebracht. JUST is ontworpen in India en het resultaat van nauwe samenwerking van lokale ambachtslieden met designers van InterfaceFLOR. Samen creëerden zij een product dat werkelijk uniek is.

InterfaceFLOR

InterfaceFLOR is de grootste fabrikant van duurzame tegeltapijt ter wereld. Hoewel het bedrijf al dertig jaar bestaat, zien zij 1994 als mijlpaal. In dat jaar werd oprichter Ray Anderson zich sterk ecologisch bewust. InterfaceFLOR sloeg een nieuwe weg in met als einddoel in 2020 daadwerkelijk een duurzaam bedrijf te zijn en elk negatieve impact op de omgeving tot nul te reduceren . Deze missie is vertaald naar 'Mission Zero' . Elke zakelijke beslissingen worden afgewogen tegen de mogelijke impact op economie, natuur en maatschappij.

Interface Inc. is wereldwijd actief en heeft productielocaties op vier continenten en kantoren in meer dan 100 landen. InterfaceFLOR, de tegeltapijtdivisie van het bedrijf heeft in Europa fabrieken in Scherpenzeel (Nederland), Craigavon (Noord-Ierland) en Halifax (United Kingdom). Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in de meeste grote steden. Tapijttegels voor de consumentenmarkt zijn verkrijgbaar onder de merknaam 'Heuga'.

Meer informatie over FairWorks vindt u op:

www.interfaceFLOR.eu/fairworksNL

Meer informatie over InterfaceFLOR en Mission Zero vindt u op: www.interfacesustainability.com en www.interfaceflor.eu

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl