Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 maart 2008

Evenwichtige groei door talentontwikkeling met ondernemende prestaties

In menige directiekamer worden er vanuit thema's zoals innovatie, herstructurering of overname uitgebreide discussies gevoerd over het bereiken van een duurzame evenwichtige groei. Echter, er zijn praktijkvoorbeelden waaruit blijkt dat geen van deze invalshoeken de juiste oplossing biedt. Allen missen de focus waar het anno 2008 om draait.

Evenwichtige groei ontstaat alleen als het bedrijf er in slaagt om de talenten van haar medewerkers te activeren. De ondernemende talenten zijn de belangrijkste factor om de groei mogelijk te maken. Daar moet in de breedte in geïnvesteerd worden. De stelling dat de focus voor de groei moet liggen op de talentvolle medewerker is van toepassing op zowel het grotere als op het kleinere bedrijf. Internationale studies tonen het duidelijk aan. De economische groei in de westerse wereld vertoont ondanks grote structurele investeringen in die bedrijven veel stagnatie. De opkomende markten slagen er wel in om stevig te groeien. De groei heeft hier vooral te maken met de actieve wijze waarop de medewerkers hun talenten actief inzetten voor het bedrijf.

Het focussen op de talentvolle medewerkers leidt vaak op voorhand tot een discussie over onmogelijkheden. Talent is immers schaars en die schaarste wordt vervolgens als excuus gehanteerd om flink te investeren in andere, niet op medewerkers gerichte, dure groeistrategieën en acties. Ten onrechte, want in elk bedrijf kan talent verder ontwikkelt worden.

Het gecombineerde prestatie-en ontwikkelprogramma `TopManager' van het adviesbureau 2K kennis en kunde biedt een oplossing. Het programma speelt zich voor een groot gedeelte af in het bedrijf zelf en biedt maatwerk voor de persoonlijke ontwikkeling. Kennis en kunde komen uitgebreid aan de orde, maar het accent ligt steeds op de praktische toepassing ervan. Het programma is zo ingericht dat de deelnemende manager(s) direct meetbare verbeterprestaties leveren in het bedrijf.

Kijk voor het complete artikel op met ervaringen van deelnemers op: www.2k.nl/common/pdf/Artikel%20TopManager.pdf.

Op 15 april organiseert 2K een netwerkbijeenkomst voor deelnemers en oud-deelnemers aan het ontwikkelingstraject. Een aantal plaatsen zijn beschikbaar gesteld voor geïnteresseerden in ontwikkeltrajecten voor ondernemende managers en ondernemers.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via nummer: 070-3071390 of kijk op de website: www.2k.nl

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl