Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 maart 2008

Eerste justitiële inrichting via pps aanbesteed

De Rijksgebouwendienst heeft bekend gemaakt dat het consortium DC16 is geselecteerd voor de nieuwbouw van detentiecentrum Rotterdam. DC16 heeft, conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen, een definitieve inschrijving gedaan die als economisch meest voordelige aanbieding is geselecteerd.

Het project detentiecentrum Rotterdam omvat een DBFMO-contract met een looptijd van ongeveer 25 jaar. Detentiecentrum Rotterdam is de eerste justitiële inrichting in Nederland die door middel van publiek-private samenwerking is aanbesteed.

DC16 heeft conform de Europese richtlijn voor openbare aanbesteding een definitieve inschrijving gedaan die als economisch meest voordelige aanbieding is geselecteerd. De Staat sluit met DC16 een DBFMO-contract af. Dit betekent dat DC16 niet alleen het ontwerp, de bouw en de financiering van het nieuwe gebouw realiseert, maar ook het onderhoud en de facilitaire dienstverlening voor een periode van 25 jaar. De kosten zijn circa € 100 miljoen netto contante waarde.

Detentiecentrum Rotterdam is de eerste justitiële inrichting in Nederland die door middel van publiek-private samenwerking (PPS) is aanbesteed. Project detentiecentrum Rotterdam omvat de realisatie van een nieuw detentiecentrum, dat met 320 cellen plaats kan bieden aan 576 gedetineerden. Het project omvat tevens het ontwerp en de bouw van circa 95 werkplekken, 210 parkeerplaatsen en 50 rijwielstallingplaatsen. Het nieuwbouwcomplex moet voorzien in de behoefte aan detentiecapaciteit en zal de bestaande, tijdelijke detentiecentra in Rotterdam en Dordrecht vervangen.

In het consortium DC16 werken Ballast Nedam en Strukton samen met EGM Architecten, ISS en Smits van Burgst.

De bouw start september 2008. Oplevering van het detentiecentrum is medio 2010 voorzien. De Rijksgebouwendienst is aanbestedende partij voor het DBFMO-contract van het detentiecentrum voor het Minsterie van Justitie, Dienst Justitiële Inrichtingen.

Momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereiding van een aantal andere pps-aanbestedingen voor justitiële inrichtingen. De nieuw te bouwen Penitentiaire Inrichting Zaanstad op bedrijventerrein HoogTij en de nieuwbouw van een Justitieel Complex op Schiphol zijn hier voorbeelden van.

 

meer info: ministerie VROM

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl