Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 maart 2008

Nu zoeken naar een producent voor de purspuit-verlenger

Zoals bij vele uitvindingen is ook de purspuit-verlenger in de praktijk ontstaan. De 43 jarige Mark Kremers uit Mill heeft onlangs octrooi aangevraagd en gekregen op dit handige hulpmiddel. “In de bouw werken we veel met pur,” zegt Celbo cellenbetonbouw eigenaar Mark Kremers. “Wanden en kozijnen zetten we daarmee vast en vaak moet je op een trap klimmen om met de purspuit overal bij te kunnen. Dit duurt niet alleen langer maar is ook veel zwaarder en gevaarlijker werken.”

Kremers bedacht daarom een verlengstuk waarbij het klimmen niet nodig is. “Ik had thuis een prototype gemaakt en dat nam ik mee naar de bouw.” Het duurde niet lang voor de eerste reacties kwamen. “Collega’s vroegen of ze de verlenger mochten proberen en een uitvoerder wilde er meteen een aantal bestellen. Ze dachten dat het verlengstuk al gewoon vrij in de handel verkrijgbaar was en vroegen waar ik hem gekocht had.” Zelfs een medewerker van de arbeidsinspectie was erg enthousiast en adviseerde Kremers met dit idee wat meer te doen. Het betreft een verlengstuk waar het purpistool op bevestigd wordt. In het verlengstuk zit een mechanisme waarmee de dosering voor het purschuim te regelen is.

Ondertussen heeft hij octrooi aangevraagd en dit is onlangs verleent. “Nu ben ik op zoek naar een producent die het in productie wil nemen en het op de markt kan brengen.” Kremers verwacht niet dat hij er rijk van zal worden. “Dat is ook niet waar het om begonnen is. In eerste instantie wilde ik gewoon mijn eigen werk makkelijker, sneller en veiliger kunnen doen. En als dat dan resulteert in een nieuw stuk gereedschap waar anderen enthousiast over zijn dan is dat mooi meegenomen.”

Op http://www.celbo.nl/ is wat meer informatie over de purspuit-verlenger en de overige activiteiten van Mark Kremers te vinden.

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl