Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 april 2008

Norm voor sterkteberekening afsluiters

De behuizing van een afsluiter staat in bedrijf onder een bepaalde druk. Om deze druk te kunnen weerstaan, moet de behuizing een bepaalde sterkte hebben. In Europees verband is voor industriële afsluiters een norm ontwikkeld waarin verschillende methoden voor bepaling van de sterkte zijn vastgelegd. Van deze norm is onlangs NEN-EN 12516-4 Industriële afsluiters - Ontwerpsterkte van de behuizing - Deel 4: Berekeningsmethode voor afsluiterbehuizingen vervaardigd van metalen anders dan staal gepubliceerd.

Deel 4 van de NEN-EN 12516 geeft de berekeningsmethode voor de bepaling van de sterkte van behuizingen van afsluiters gemaakt uit gietijzer, koperlegeringen en aluminiumlegeringen. Het is van toepassing op afsluiters voor industrieel gebruik. De berekeningsmethode is analoog aan die van deel 2 voor stalen afsluiters.

De norm is in opdracht van de EU opgesteld ter invulling van bepaalde fundamentele veiligheidseisen van de Europese Richtlijn voor Drukapparatuur en kan dan ook als geharmoniseerde norm worden gebruikt in het kader van de CE-markering. Bij toepassing van de materiaalsoorten die in dit deel van de norm worden vermeld, is een afzonderlijke European Approval for Materials (EAM) of een Particular Material Appraisal (PMA) niet vereist. De norm is uitsluitend in het Engels verkrijgbaar.

meer info: NEN

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl