Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 april 2008

Thuiswerken neemt toe, maar fileprobleem blijft

Met de op een na grootste verkeersopstopping aller tijden nog vers in het geheugen komt het jongste onderzoek naar thuiswerken van Ernst & Young naar het lijkt precies op tijd.

Afgemeten aan de gestaag toenemende lengte van de files - circa 15 procent in 2007- zou je deze conclusie niet direct trekken, maar telewerken neemt licht toe.

Het aantal thuiswerkers is, zoals de afgelopen jaren, weer toegenomen. Dit keer met 4 procent. De tweemaandelijkse ICT Barometer van Ernst & Young vroeg 600 Nederlandse directeuren, managers en professionals afkomstig uit het bedrijfsleven en de overheid of zij al dan niet gedeeltelijk thuiswerken. Ja, zeggen bijna twee van de drie werknemers in de dienstverlenende sector (60 procent). Ja, zegt maar 40 procent van de ondervraagden bij de overheid. Tegenover een magere 24 procent van de jongere werknemers (tot 34 jaar) die thuis werken acceptabel vinden staat, staat 56 procent van de oudere (50 plussers) werknemers te springen om te 'telewerken'.

Lichte stijging
Van de thuiswerkers verwacht een kwart in het komende jaar nog meer vanuit huis te zullen werken. Het zijn vooral grote bedrijven waar deze verwachtte toename het sterkst is. Het aantal uren dat vanuit huis wordt gewerkt blijft een lichte stijging vertonen. Ongeveer de helft van de ondervraagde managers werkt deels vanuit huis, gemiddeld 11 uur per week. Ook hier is de kloof tussen jong en oud goed te zien. Jongeren werken gemiddeld 7 uur per week thuis, ouderen 15 uur.

'Zolang de groei van het aantal thuiswerkers gelijk blijft aan de groei van de economie en het aantal werkenden, blijft het mobiliteitsprobleem bestaan', aldus Jacob Verschuur, directeur Ernst & Young ICT Leadership. 'Het grote struikelblok blijven de "dinosaurussen" onder de managers. Zij vinden het anno 2008 nog steeds heel belangrijk dat hun mensen om klokslag half negen achter hun bureau zitten. Uit ons onderzoek blijkt jaar na jaar dat bij een op de drie organisaties thuiswerken totaal onbespreekbaar blijft'.


Voor meer informatie:
Liesbeth Aarssen
Ernst & Young,
telefoon 010 406 5794 of 06 21 251 229.
e-mail: liesbeth.aarssen@nl.ey.com

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl