Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 mei 2008

Lancering Land boven water Wiki

De website van NederLandBovenWater telt vanaf 29 april 2008 twee nieuwe onderdelen. Hiermee wordt invulling gegeven aan de verbreding van het programma. Zo is een module toegevoegd die ruim 40 methodieken voor gebiedsontwikkeling ontsluit. De methodieken zijn opgetekend door de partners van NederLandBovenWater en andere experts in de NLBWikipedia.

Eén van die methodieken – de gebiedsconcessie – krijgt bijzondere aandacht: onderzoekend, agenderend en experimenterend. Niet als doel op zich, maar als middel om een beeld te krijgen van wat nodig is om tot slimmere en snellere gebiedsontwikkeling te komen. De gebiedsconcessies hebben daarom een eigen pagina binnen www.nederlandbovenwater.nl gekregen.

De ontsluiting van de methodieken is opgezet als een 'wikipedia'. De ruim 40 methodieken worden via interactieve pagina's toegankelijk gemaakt. Dat heeft twee belangrijke voordelen: er zijn uitgebreide mogelijkheden om de relaties tussen de verschillende onderwerpen zichtbaar te maken (via hyperlinks) en de ‘eigenaars’ van de methodieken kunnen zelf hun methodiek bijwerken en actueel houden. De bezoekers vinden er ruime mogelijkheden om te reageren.

Om de vindbaarheid en de herkenbaarheid van deze uitbreiding van de NederLandBovenWater-site te vergroten, is de informatie die binnen de wikipedia-omgeving gepubliceerd wordt direct te benaderen via www.nederlandbovenwater.nl.

Een deel van de ruim 40 methodieken is nu beschikbaar. In de komende periode worden de methodieken stapsgewijs angevuld.

Op 18 juni 2009 wordt het Handboek Gebiedsontwikkeling gepresenteerd tijdens de Spiegeldag NederLandBovenWater. Het Handboek bouwt voort op de kennis die via de NLBWikipedia is ontsloten.

meer info: www.nederlandbovenwater.nl/

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl