Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 juni 2008

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg introduceert Zorg in Woningen

Nieuw online programma laat mensen langer thuis wonen

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg introduceert een uniek online programma dat woningcorporaties, zorgorganisaties, architecten, projectontwikkelaars en gemeenten inzicht geeft in de ruimte die nodig is bij de ontwikkeling van zorg in woningen. Het programma verhoogt de kwaliteit en verlengt de levensduur van nieuwe en bestaande woningen. Het programma wordt officieel gelanceerd tijdens het jaarlijkse Aedes-congres, dat dit jaar plaatsvindt in Arnhem.

Zorg in Woningen is een praktisch, online programma dat met concrete tekeningen aangeeft welke ruimte nodig is voor persoonlijke verzorging, ook als daarbij hulp of hulpmiddelen nodig zijn. Het programma geeft direct inzicht in mogelijkheden en onmogelijkheden van bestaande bouw en nieuwbouw waarbij actuele ruimtelijke eisen zijn gecombineerd met de arbo-richtlijnen voor de zorg.

Gemeenschappelijk en eenduidig inzicht

Zorg in Woningen is een antwoord op de vraag uit de praktijk naar meer gemeenschappelijk inzicht en kennis over de vertaling van zorg naar ruimte. Het programma levert een optimaal, zorgvriendelijk ontwerp dat in het verdere ontwerp- en afstemmingsproces ingezet kan worden. De communicatie tussen samenwerkende partijen wordt hiermee aanzienlijk verbeterd. Daarnaast biedt Zorg in Woningen zicht op de lokale match tussen de huidige woningvoorraad en de toekomstige vraag naar zorgwoningen. En kunnen samenwerkende organisaties nagaan hoe de bestaande woningvoorraad zorgvriendelijk gemaakt kan worden.

Op praktijk toegesneden
Zorg in Woningen is geschikt voor alle partijen die betrokken zijn bij het bieden van zorg in bestaande woningen en bij de bouw van nieuwe zorgwoningen. Zorgorganisaties en woningcorporaties werkten actief mee aan de ontwikkeling van het programma. Daardoor is Zorg in Woningen een op de praktijk toegesneden en gebruiksvriendelijk programma. De ontwikkeling van Zorg in Woningen werd mede mogelijk gemaakt door de ministeries van VWS en VROM/WWI. Geïnteresseerden kunnen zich abonneren via www.zorginwoningen.nl. Op de site is tevens een introductiefilm te bekijken.

------------

Over Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg
Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is hét informatiepunt over wonen, welzijn en zorg voor de leden van Aedes en ActiZ en de leden van de aangesloten kennispartners, VGN en RIBW Alliantie. Het Kenniscentrum ondersteunt zorgorganisaties en woningcorporaties bij de ontwikkeling van nieuwe woonzorgconcepten. Dit gebeurt onder meer via de website, ledenservice, themabijeenkomsten, netwerkvorming en onderzoek.

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg is onderdeel van Aedes vereniging van woningcorporaties en ActiZ, organisatie van zorgondernemers.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl