Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 juni 2008

Toolkit bestaande bouw in productie

Opvolger van succesvolle Toolkit Duurzame Woningbouw verwacht in september - voorintekenen vanaf nú mogelijk

Het grote potentieel aan energiebesparing en inzet van duurzame energie is te vinden in de bestaande woningvoorraad. Waar de Toolkit Duurzame Woningbouw zich concentreert op nieuwbouw, gaat de nieuwe uitgave Toolkit Bestaande Woningbouw dieper in op energiebesparing in de bestaande bouw.

De Toolkit Bestaande Woningbouw biedt praktische, integrale oplossingen voor energiebesparing en inzet van duurzame energie. Kwaliteitsaspecten als gezondheid, comfort, veiligheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid komen in elk uitgewerkt concept aan de orde.

Visie, beleid en uitvoering zijn in de Toolkit gekoppeld. Dat maakt het boek bruikbaar bij het uitwerken van strategisch voorraadbeleid van corporaties. Daarnaast geeft het inzicht in budgetbepaling en helpt het bij het invullen van de juiste toepassingen van technieken. Het boek is een handleiding en naslagwerk voor woningcorporaties, adviesbureaus, architecten, projectontwikkelaars, bouwers en gemeenten.

De publicatie bestaat uit zes delen; één algemeen deel en vijf delen gebundeld naar de door SenterNovem ontwikkelde Referentiewoningen Bestaande Bouw: rijwoningen met bouwjaar voor 1946, rijwoningen met bouwjaar 1946-1965, rijwoningen met bouwjaar 1965-1975, portiekwoningen met bouwjaar voor 1966, galerijwoningen met bouwjaar 1966-1988. Deze delen zijn niet afzonderlijk van elkaar verkrijgbaar.

De Toolkit Bestaande Woningbouw is een initiatief van BAM Woningbouw in samenwerking met Projectgroep DEPW en SenterNovem. De uitgave is ontwikkeld in nauwe samenwerking met vier grote woningcorporaties, Cauberg-Huygen, DHV en Bouwhulp. De Toolkit wordt uitgegeven door Aeneas, uitgeverij van vakinformatie bv. Het boekt verschijnt naar verwachting in september 2008.

Vanaf 5 juni is het mogelijk het boek tegen de speciale voorintekenprijs van EUR 99,- te bestellen, vanaf 1 augustus kost de uitgave EUR 160,-. Voorintekening is mogelijk op www.toolkitonline.nl.

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl