Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 juli 2008

SER-ladder nieuwe bedrijventerreinen vastgelegd

Minister Cramer (Ruimte en Milieu) en Van der Hoeven (Economische Zaken) gaan de toepassing van de SER-ladder voor nieuwe bedrijventerreinen vastleggen in een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). De ministers vinden dat er duidelijke afspraken op nationaal niveau nodig zijn om de verrommeling van het Nederlandse landschap tegen te gaan. Dat schreef minister Cramer mede namens minister Van der Hoeven gisteren in een brief aan de Tweede Kamer.

In de SER-ladder - een redeneerlijn van de Sociaal Economische Raad (SER) - staan richtlijnen rondom de ontwikkeling van (nieuwe) bedrijventerreinen. Gemeenten en provincies kunnen de borging van de SER-ladder zelf vormgeven. Het opnemen van de toepassing van de SER-ladder in een AMvB betekent dat zij straks de SER-ladder moeten toepassen bij de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen. Provincies kijken daarbij eerst kritisch naar de bestaande capaciteit op bedrijventerreinen. Ook wordt gekeken naar ruimtewinst die gehaald kan worden door herstructurering van verouderde terreinen voordat zij eventueel een nieuw bedrijventerreinen gaan aanleggen. De bewindsvrouwen gaan de AMvB samen met koepelorganisaties IPO, VNG en de provincies verder uitwerken.

Meer info: www.vrom.nl
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl