Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

31 juli 2008

Huurprijs kamers Den Haag daalt met 3,1 procent

Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de huren van kamers in Den Haag dalen, het aanbod van kamers neemt met 60% toe. Juni 2008 heeft het hoogste aanbod aan beschikbare kamers ooit: ruim 352 kamers zijn afgelopen maand te huur aangeboden.

Huurprijs kamers Den Haag daalt met 3,1 procent
Uit een onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de prijzen van kamers in Den Haag gedaald zijn. De daling van de huurprijs van kamers in Den Haag ligt met 345 euro wel nog ruim boven het landelijk gemiddelde. In de meeste andere steden is de huurprijs van kamers juist gestegen, met een landelijk gemiddelde van 6%.

Aanbod kamers neemt met 60 procent toe
Het aantal nieuw aangeboden kamers is sterk toegenomen in de maand juni.

Vierkante meter prijzen stijgen met 8,1 procent
De gemiddelde huurprijs per vierkante meter is gestegen. De stijging van ruim 8% heeft te maken met de daling van de gemiddelde oppervlakte van woonruimte, die met ruim 10% is gedaald.

Gewenste huurprijs daalt naar 336 euro
In een jaar tijd is de gemiddelde maximale huurprijs die kamerzoekenden willen betalen voor een kamer met 12% gedaald. Als dit vergeleken wordt met de daling van de huurprijzen van kamers, is in een jaar tijd het verschil tussen vraag en aanbod uit elkaar gegroeid. De minimale oppervlakte die kamerzoekenden in Den Haag willen is met 7,2% gestegen, dit in tegenstelling tot het landelijk gemiddelde.

Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 350.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 7.500 kamers aangeboden op de site. In 2007 werd www.kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen.

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/07/14/Kamermarkt+Den+Haag+Juni+2008.aspx. Van de grootste 8 steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl