Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 auustus 2008

Succesvolle introductie nieuwe generatie RAVO veegmachines

De nieuwe 4-serie veegmachine van RAVO is de eerste streetsweeper die op Compressed Natural Gas rijdt en daarmee een minimale uitstoot van o.a. koolwaterstoffen kent.
De hiervoor benodigde brandstoftanks zijn met een rack bovenop de container geplaatst. Om de milieuvriendelijkheid en innovativiteit duidelijk te communiceren en de flessen te
beschermen, heeft WeLL Design in zeer korte tijd deze streetsweeper succesvol ge-restyled en vervolgens het cabinedak en de flessenafdekkap ge-engineered (polyester hand lay-up).

De Mercedes onder de streetsweepers, de RAVO 5-serie, was na jaren van succes toe aan een technische en uiterlijke update. Het designvoorstel van WeLL Design is –in een gezamenlijke inspanning met RAVO en suppliers- omgezet naar een engineered voorstel van kunststof panelen (thermoformed). Naast duurzaam is het kunststof body work ook goedkoper, stiller en minder kwetsbaar door o.a. een betere geometrie van de achterklep.

De introductie van beide machines op de IFAT 2008 in München is zeer succesvol verlopen.

ROX kabelkar wint bronzen IDEA award
Bij de Amerikaanse International Design Excellence Awards (IDEA) heeft de ROX kabelkar, ontworpen door WeLL Design, een bronzen IDEA award gewonnen. De prijzen worden sinds 1980 jaarlijks uitgereikt door de vereniging voor industrieel ontwerpers, de Industrial Designers Society of America (IDSA). De wedstrijd wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld.

Daarnaast is de MISCEA kraan, die ook werd ontworpen door WeLL Design, genomineerd voor de Design Award of the Federal Republic of Germany 2009. Deze jaarlijkse prijs, ook wel Prize of Prizes genoemd, wordt in het najaar toegekend en tijdens de Ambiente beurs begin 2009 uitgereikt en tentoongesteld.

meer informatie: RAVO of WellDesign

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl