Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 augustus 2008

Verkoopprijs huizen ruim boven WOZ-waarde

De prijs waarvoor bestaande koopwoningen in het tweede kwartaal van dit jaar zijn verkocht, lag gemiddeld 12,5 procent boven de WOZ-waarde van 1 januari 2005. In West-Nederland was het verschil tussen de verkoopprijs en de WOZ-waarde het grootst.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster, die woensdag bekend werden. Bij 80 procent van de verkochte koopwoningen lag de verkoopprijs hoger dan de WOZ-waarde van 1 januari 2005. Bij ruim de helft van de verkooptransacties brachten huizen gemiddeld tussen de 0 en 20 procent meer op dan de WOZ-waarde.

In West-Nederland brachten woningen bijna 15 procent meer op dan de getaxeerde waarde. Vooral de verschillen bij appartementen en vrijstaande woningen waren hier groot. In Oost- en Zuid-Nederland lagen de verkoopprijs en de WOZ-waarde het dichtst bij elkaar. Huizenprijzen stegen in het voorbije kwartaal gemiddeld 3,2 procent, zo heeft het CBS becijferd. Dat is de kleinste stijging in jaren, maar hoger dan de inflatie.

De grootste stijging van huizenprijzen op jaarbasis werd bereikt in het eerste kwartaal van 2000, toen deze 19,8 procent bedroeg. De stijging nam daarna snel af en ligt al een aantal jaren rond de 4 procent.

bron: De Pers

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl